mette frederiksen
PR-foto fra Facebook: Billedmanipulation af Rasmus Kahlen

Hej Mette Frederiksen: Her har du en ny spilleliste (uden Allan Olsen) til din taleskrivning

Mette Frederiksen kunne godt trænge til lidt musikalsk inspiration, vurderer redaktionens musikeksperter, efter at det er kommet frem, at hun har en ting for Allan Olsen…

Det er næppe gået nogens opmærksomhed forbi, at landets statsminister denne måned pryder forsiden på Netto’s gratismagasin Lime. Det er sådan et tips-og-tricks til husholdningen-blad, som aldrig før har gjort sig bemærket. Men denne måned har de et interview med Mette Frederiksen, der med teksten “Hele Danmarks Mette” har fået politiske kommentatorer, journalister og Netto-kunder helt op i det chilirøde (ikke det socialdemokratiske) felt.

For hvad blev der af den magtkritiske journalistik? Den tilstræbte objektivitet? Hvad er det dog for noget politisk kæleri?

Men den debat lader vi for nu Henrik Qvortrup, Søren Pind og Berlingskes Christiansborg-redaktion om at være vrede over. På Heartbeats er vi mere chokerede over, hvor dårlig musiksmag Mette Frederiksen har!

Mette Frederiksen Lime

I det imponerende uvinklede interview kommer journalist og statsminister nemlig vidt omkring: Work-life-balance og hvor tit hun når at lave mad derhjemme, hvor dejligt det er at løbe en tur, men at det er nemmere at holde telefonmøder, hvis man går i stedet, og at arbejdsjakken kun er på, når hun arbejder. Men der, hvor vi virkelig spærrede øjnene op, var, da Frederiksen talte om sin musiksmag:

“Jeg lytter ofte til musik, når jeg arbejder eller skriver taler. Min mand og jeg hører virkelig mange plader. De er faktisk noget af det vigtigste i vores hjem. Vi har mange gamle plader med John Lennon, The Beatles, Rolling Stones og Queen”, fortæller hun. So far so good, noget bagudskuende, men trods alt kvalitet. Men så:

“Og så har jeg en ting for Allan Olsen. Ham lytter jeg til, hvis jeg skal skrive en tale. Der er en særlig stemning i hans musik, der passer godt til den tone, jeg ofte gerne vil ramme.”

Regeringens politik giver meget mere mening nu med det lydperspektiv. Allan Olsen, der er kendt for hits som ‘Vi Lå Jo I Herning’, ‘Taberens Søn’ og ‘Min Far Kørte Post For Staten’. Og manden, der har udgivet et album, der hedder ‘Jøwt’.

Men det kan vi gøre bedre, du, simpelthen ved at tilsætte indignation, soul, diversitet og nutidig lyd. Så her kommer den officielle spilleliste til Mette Frederiksens taleskrivning – inddelt efter regeringens foretrukne politiske taleemner. Den er også at finde i Spotify. Selv tak.

1. Coronapressemøder

Kraftwerk: ‘The Robots’

Britney Spears: ‘Toxic’

Nik & Jay: ‘En Dag Tilbage’

2. Familiepolitik (og fjernelse af børn)

Jenny Wilson: ‘Motherhood’

Sampha: ‘(No One Knows Me) Like the Piano’

Pink Floyd: ‘Another Brick In The Wall’

3. Udenrigspolitik og medvirken i oversøiske krige

Rage Against the Machine: ‘Killing in the name of’

Rammstein: ‘AMERIKA’

Edwin Starr: ‘War (What is it good for)’

4. Til klimapolitik

Metallica: ‘Nothing Else Matters’

Billie Eilish: ‘all the good girls go to hell’

Rihanna: ‘Umbrella’

5. Til ligestillingspolitik, LBGT & MeToo

Tessa: ‘Mums’

Aretha Franklin: ‘Respect’

Katinka: ‘Vi Er Ikke Kønne Nok’

6. Til flygtninge- og migrationspolitikken

Gnags: ‘Danmark’

Ulige Numre: ‘Frit Land’

Annika Aakjær: ‘Plads nok’

7. Socialpolitik og velfærd

Jamaika: ‘Blodskudt’

Suspekt: ‘Proletar (Hvor Jeg Står)’

Eminem: ‘Lose Yourself’

8. Provinsen vs. hovedstaden

Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus: ‘Old Town Road’

Spids Nøgenhat: ‘Lolland Falster’

Madonna: ‘Material Girl’

9. Nytårstalen

50 Cent: ‘In Da Club’

Eric Clapton: ‘Cocaine’

LMFAO ft. Lil Jon: ‘Shots’


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics