Julekalender nisse
Illustration: Nikolaj Egestorp

Jul på hjemmearbejdspladsen: Birgitte går Jens Vejmand i bedene og tyrer med nisser

Birgitte skruer en ekstra nissenumse op for julehumørbarometeret på arbejdspladsen. For folk trænger til juletips og kærlige mails som aldrig før.

Torsdag den 17. december

Okay. Drillenisser, pakkekalendere og pakkeleg – online? På News så jeg vores lille, fine beskæftigelsesminister i morges. Ham, der ligner en dreng på 12, der lige har grædt. Det går ad helvede til, og folk bliver hjemsendt på ubestemt tid, med eller uden løn. Og det er jul.

Så nu har jeg, efter at have tømt min mands øl-kalender i en kreativ tænkepause, bestemt mig for at skrue en ekstra nissenumse op for julehumørbarometeret på min arbejdsplads. Det er lige stille nok på Slack’ern, selvom jeg gør, hvad jeg kan for at bidrage med dagens joke og små kærlige ”Han & Hun”- citater, som man godt lige kan tænke over.

Fra nu af nu tyrer jeg med marsvin klædt ud som engle. Videoer med handicappede hvalpe, som ligger i grøfter og fryser. Rim og remser og en kærlig stormflod af juletips, tricks og ideer, som man så bare kan dykke ned i og guffe af. Sendt med mus og al min kærlighed. Jeg satser på at nå op på én kærlig mail i timen til alle her i opløbet inden ferien, selvom min seneskedehindebetændelse raser, og jeg ikke ved, hvor længe jeg kan holde til det.

Som Carl Nielsen så fint skrev det: ”Så jævned han for andre, den vanskelige vej. Men da det led mod Julen, da sagde armen nej. Der var såmænd Jens Vejmand (Birgitte). Han (hun) tabte ham’ren (musen) brat. De bar den over heden. En kold decembernat”.

Der kommer tårer. Jeg bliver helt Christmas Blue nu. Godt der er 48 stykker chokolade i kalenderen fra Løgismose.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Garnet er begyndt at stramme lidt omkring Birgittes glade jul. 52 år og hjemmearbejdende siden marts. Forude venter en lille, stille jul som ramme om hendes traditioner, glæde og nærmest overjordisk veloplagte julehumør.

Men Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julen ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats coronavenlige julekalender, ‘Jul på Den gamle Hjemmearbejdsplads’.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics