julekalender zoom
Illustration: Nikolaj Egestorp

Et ægte Mads & Monopolet-dilemma: Er det acceptabelt at hjemmearbejde nøgen?

Vores hjemsendte heltinde Birgitte arbejder bare bedst uden tøj. Men hvad så med alle de Teams-møder?

Tirsdag den 15. december

Kan man arbejde nøgen? Hvis ikke en uendelig flok danskere hver eneste skide lørdag skulle kendis-vejledes i, om de ”skal vælge at tage til Formel 1 med gutterne eller blive gift den 12. juni”, ville jeg spørge fællessanger Mads Steffensen og hans entourage af lommefilosoffer om netop det. For kan man det? Arbejde målrettet, proaktivt og struktureret – nøgen?

Bag enhver hjemmearbejder gemmer sig et menneske med et bankende julehjerte af kød og blod, som har travlt. Som kan se årsregnskab og juleaften komme tordende direkte imod os, som bisoner på flugt i ‘Det lille hus på prærien’. Og jeg tænker bare bedst nøgen og er desuden begyndt at starte dagen med en lille kaffemik med snapsetår, fordi det trækker i køkkenet. Det holder en skarp.

Jeg vil ikke støde nogen. Jeg tager udgangspunkt i de røde cirkler på vaskeanvisningsplakaten i svømmehallen, når jeg forbereder mig til Teams. Ingen vil til møde med de røde felter. De skal tildækkes og hører ikke ind under ytringsfriheden. Det ved jeg nu. Det smarte ved at arbejde nøgen er også, at man lige kan tage krummer og spildpletter med en karklud og dermed sparer på tøjvasken.

Morgenmødet på Teams tog seks minutter i dag. Min chef sagde, at vi ”nok kan forstå, at der ikke blive tale om lønforhandlinger eller julebonus før tidligst i Q4 2027”. Hun sagde også, at hun var der for os, og at hendes ind-boks altid stod pivåben, især efter jul. Det blev jeg lidt genert over, at hun sagde. For jeg vil sværge på, at hun faktisk var nøgen og i sit sommerhus og på vej ud at vinterbade under mødet. Hun var i hvert fald udendørs, gik og pustede som en bagstiv julemand i Rødovre Centeret, dengang man stadig måtte puste folk i munden.

Jeg tager ingen chancer. Der har allerede været alt for meget forstyrrende opmærksomhed omkring mig og nøgenhed generelt på Teams. Min ind-boks skal ikke transmitteres, og mit webcam skyder kun i hovedet fra nu af, som man siger. 

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Garnet er begyndt at stramme lidt omkring Birgittes glade jul. 52 år og hjemmearbejdende siden marts. Forude venter en lille, stille jul som ramme om hendes traditioner, glæde og nærmest overjordisk veloplagte julehumør.

Men Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julen ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats coronavenlige julekalender, ‘Jul på Den gamle Hjemmearbejdsplads’.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics