Silja Højmark Nylon
Seriens hovedrolle spilles af Silja Højmark. PR-foto: Søren Lynggaard

Endelig kommer serien, som de unge uden for København har ventet på: Provinsen er ikke kun Stryhns den grovhakkede og tunede knallerter

Med den nye serie ’NYLON’ ønsker instruktøren Jonas Risvig at tegne et mere farverigt og omfavnende portræt af det provinsielle ungdomsliv.

København er overrepræsenteret, når det kommer til danske ungdomsfilm- og serier – i hvert fald, hvis vi spørger instruktøren Jonas Risvig. Længe har det vilde ungdomsliv hængt uløseligt sammen med storbyens puls og neonlamper. Men København er ikke den eneste danske by, hvor det vrimler med skrøbelige og livssultne unge mennesker. De findes over det hele – også i provinsen. 

Og det unge provinsliv er netop omdrejningspunktet i instruktørens nyeste tv-serie ‘NYLON’, der ønsker at give en bredere og mere omfavnende forståelse af det danske ungdomsliv.

Ifølge Jonas Risvig er der nemlig en kedelig tendens til at portrættere de danske provinsbyer som triste, tunge, grå og kommunebrune. Et sted, hvor alt er langsomt og livsløst. Men provinsen er ikke kun Stryhns den grovhakkede og overtunede knallerter. Den er mangefacetteret og sprængfuld af drømmende og farverige unge mennesker.

“Det må være på tide med en ungdomsserie, som ikke gør grin med livet i provinsen. Jeg blev selv fortalt, at min problemløse opvækst i provinsen aldrig ville blive interessant for et publikum. ‘NYLON’ er derfor dedikeret til alle provinsens unge, der er ligeså meget en del af den danske ungdomskultur, som mine kommende børn bliver i København,” siger Jonas Risvig om, hvad han omtaler som sit mest ambitiøse projekt til dato.

Trailer fra Jonas Risvigs nye ungdomsserie ‘NYLON’

Trip down memory lane

‘NYLON’ er et opgør med den arketypiske fortælling om provinsen. For kærestesorgerne og drømmene er ligeså stærke og gennemsyrende i Silkeborg som på Nørrebro. Det ved instruktøren, der selv er opvokset i den østjyske provinsby, og netop derfor har valgt Silkeborg som seriens kulisse.

“Optagelserne finder sted i Silkeborg, hvor min egen sorgløse ungdom udspillede sig, og størstedelen af scenerne foregår præcist der, hvor jeg selv fik mit første kys eller badede nøgen som student,” siger instruktøren.  

Seriens medvirkende er unge, lokale debutanter, der alle er venner og kærester på kryds og tværs i virkeligheden. ‘NYLON’ forsøger herigennem at give os et fint og realistisk indblik i Silkeborgs ungdom.

‘NYLON’ får premiere 2. maj kl. 20.00 og vises på TV2 Østjyllands YouTube-kanal.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics