Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix

Jerry Seinfeld siger, at filmbranchen er færdig – og hans timing er påfaldende

Den legendariske komiker og skuespiller springer for første gang i karrieren ud som instruktør på filmen ‘Unfrosted’. Men han tror slet ikke på filmbranchen fremtid.

Jerry Seinfeld er rimelig sjov, det vil mange mene. Men lige nu er manden, der blev kendt som midtpunktet i 90’er sitcommen ‘Seinfeld’, ikke en del af en særlig sjov branche længere.

Ikke hvis man spørger ham selv i hvert fald. Og det har det internationale magasin GQ netop gjort.

“Film ligger ikke øverst i det sociale, kulturelle hierarki, som det har gjort det meste af vores liv,” citeres Jerry Seinfeld blandt andet for at sige.

Interviewet tager udgangspunkt i Jerry Seinfelds erfaringer som nyudsprunget instruktør på den kommende Netflix-film ‘Unfrosted’, der har premiere 3. maj. Arbejdet med filmen skulle efter sigende have overrasket ham på flere områder.

“Det var helt nyt for mig. Jeg troede, jeg havde lavet nogle ret cool ting, men det var ingenting i forhold til den måde, disse folk arbejder på,” siger han med henvisning til det at arbejde på en stor produktion.

“De er så dødsalvorlige! De har slet ingen idé om, at filmbranchen er færdig. De har ingen idé.”

Filmbranchen er forvirret

Den 69-årige Jerry Seinfeld mener, at fordums storhed i filmbranchen, er blevet erstattet af “forvirring.” Hvor der engang fandtes en fælles samtale og entusiasme omkring nye film i biograferne, er der i dag en total desorientering.

“Desorientering erstattede filmbranchen. Alle, jeg kender i show business, siger hver dag: Hvad sker der? Hvordan gør man det her? Hvad er det meningen vi skal stille op?” siger Jerry Seinfeld.

Hans udtalelser kommer efter flere nyheder om, at store Hollywood-selskaber som Paramount og Disney ikke har tjent som forventet på deres biograffilm i årets første kvartal.

I lyset af at Jerry Seinfeld selv er på trapperne med en ny film, er timingen på hans udtalelser alligevel påfaldende. Man skulle tro, man lavede film i den tro, at de kan lykkes. Også kommercielt.

Men Jerry Seinfeld, der tidligere har produceret animationsfilmen ‘Bee Movie’ fra 2007, er nu slet ikke så bekymret på sine egne vegne. Han synes, han har lavet flere ting, der er mere værdifulde nu end nogensinde før.

“Stand-up er som at være en møbelsnedker, og alle har brug for en fyr, der er god til træ… Der er træ allevegne, men at lave et god bord, det er ikke så let. Så, metaforen er, at hvis du har et godt håndværk, så er du nærmest urørlig i forhold til industriens luner,” siger han til GQ.

Find mere om
Footer graphics