Foto: Shutterstock

Hvad er en zombie-mink egentlig: Morgenbeats undrer sig lige så meget som dig

Hvis det ikke helt er gået op for dig, så bevæger verden sig støt og roligt mod en tilstand af større og større mærkværdighed.

Please, ikke mere 2020

Emilie animation
Emilie Søndergaard

Snart er der kun en måned tilbage af det dårligste år nogensinde. Året for Covid-19, traktordemonstrationer og TikTok-generationens ustandselige insisteren på, at lavtaljede bukser er tilbage. Jeg er formentlig ikke alene, når jeg siger, at jeg snart ikke har tålmodighed til dette års ulideligheder mere. Selv Donald Trumps hår har helt givet op på at være blond – så galt er det. 2021 kan kun blive bedre. Alligevel bliver min optimistisme svært nedslået, når et scroll ned af sociale medier byder på overskrifter som “Denmark wrestles with the zombie mink apocalypse”. Selvfølgelig kunne man ikke forvente andet af sæsonfinalen af det shitshow, 2020 nu engang er, men alligevel – kan vi ikke bare leve lidt i troen på, at 2021 endelig bliver vores år? Uden zombiemink og lavtaljede bukser, tak.

En giftig kryster

thomas balslev
Thomas Balslev

Normalt er jeg ikke den indignerede type, men visse ting kan selvfølgelig pisse mig af. Blandt andet faunakriminalitet. Og hvad er så det, tænker du måske. Jo, det er, når nogen vandaliserer naturen – og det gør nogen. Endda i stigende grad. De senere måneder er antallet af døde rovfugle (havørne, glenter, musvåger, duehøge), som er dræbt med den ekstremt farlige nervegift Carbofuran, så godt som eksploderet – især på Fyn – og for en fuglekigger som mig er det næsten ikke til at holde ud. Politiet har meget svært ved at opklare den slags sager, siger de, men forleden lykkedes det nu alligevel. En 72-årig jæger blev dømt i retten i Roskilde for at have giftdræbt en musvåge, som faktisk er fredet. Jægeren var simpelthen for træt af, at rovfuglen hapsede af de udsatte fasaner, som han gerne selv ville skyde. Og dén indrømmelse er så godt som et gennembrud: For jægere har gennem lang tid været anklaget for at stå bag giftdrabene rundt omkring i landet, men fra forbundets side er der blevet taget afstand, og ingen har meldt sig. Nu ser billedet helt anderledes ud. Og jeg håber, at dommen danner præcedens for politiets og retsstatens fremtidige arbejde. Bortset fra at man burde have taget mandens jagttegn, hvilket han fik lov til at beholde. Den kryster.

Helt OK, boomer!

Kristoffer Zøllner

Der er en sang, som næsten var forsvundet fra min bevidsthed, og som jeg kan komme i tvivl om også er ved at blive glemt af kommende generationer. ‘Kender du det?’ hedder den, og hvis du er cirka på min alder og yngre, har du været til ufatteligt mange skoleballer og sunget med på “for min stemme er i overgang, mit hår er helt forkert, jeg går i det forkerte tøj, og så er jeg genert. Åh Mona, Mona, Mona, hvornår kommer den dag, hvor jeg tør tage din hånd, og vi kan stikke af sammen.” Sangen er fra 1975 og manden bag er Søren Kragh-Jacobsen, som mest er kendt som filminstruktør og en af idémændene bag Dogme 95-konceptet. Anyway, nu har Kragh-Jacobsen så både skabt en ny film, ‘Lille Sommerfugl’ med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster OG musikken til filmen. Det er måske en anelse boomer-agtigt og ikke noget for dig, men gør os så i stedet den tjeneste at høre den gamle klassiker igen.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics