Gourmetestauranten Alimentum i Aalborg. Foto: Alimentum

Her er de bedste restauranter i Aalborg lige nu

Gastroscenen vokser i den nordjyske hovedstad. Vi har samlet de seks bedste restauranter i Aalborg.

Der er en masse at komme efter, hvis man er på jagt efter et godt måltid i Aalborg. Jensens Bøfhus, Flammen og Bone’s har fortsat byens centrale placeringer – og helt ærligt, hvem kan ikke blive overmandet af lysten til pommes og favoritsauce eller en god gammeldags buffet?, men her guider vi dig til de små perler, der ligger udenfor ‘the beaten bøf’-track.    

Med kyndig hjælp fra køkkenchef Maria Karmark, som er udlært kok med en guldmedalje, uddannet sommeliere og bosat i Nordjylland, har vi samlet de allerbedste restauranter, bistroer og caféer i Aalborg lige nu.

Bistro Dejavú

Skulle det være stegte kammuslinger med frisk trøffel, syltet glaskål, ponzu og smør blanquet? Eller måske stegt vesterhavsfisk med hvide asparges og et perlende glas hvidvin? Du kan få det hele på Bistro Dejavú, som er et gedigent fransk brasserie. Udover førnævnte har de naturligvis også altid østers, kaviar, frisk fisk, røde bøffer og alt derimellem på kortet. For 650 kroner kan du få tre snacks, tre-retters menu og en vinmenu til at ledsage festmåltidet, og så lover de endda, at restaurantens stemning og rammer giver associationer til intet mindre end ‘The Great Gatsby’.

Ved Stranden 7D, 9000 Aalborg 

Struktur 

Et stenkast fra Limfjorden og Aalborgs fine havnefront ligger Restaurant Struktur. Her kan du nyde både en frokost- og en aftenmenu. De har ikke verdens største menukort, men det er som bekendt et virkelig godt tegn: et særligt kurateret udvalg af retter, som køkkenet mestrer til perfektion. Menuen varierer efter sæsonen, og lige nu er det blandt andet rørt hummersalat, helleflynder og Iberico-skaftkotelet, der er på kortet. Et hot tip fra kok Maria Karmark er Strukturs kyllingechips med trøffelcreme. Angiveligt skal de kunne få smagsløgene til at gå amok. Hun kalder desuden stedet for trygt, fordi de madmæssigt har holdt det tårnhøje niveau i flere år. Der er altså garanti for et måltid i superligaen.

Vesterå 4, 9000 Aalborg 

Restaurant Emil

Indehaveren af Restaurant Emil hedder, ja, Emil, og han serverer kun fisk fanget fra sin fars kutter, der ligger til kaj oppe omkring Frederikshavn og Sæby. Det er udelukkende en fiskerestaurant, men det gør bestemt ikke maden ensidig. Tværtimod har de ry for at eksperimentere med maden – på den lækre måde. Selv kalder de sig for legesyge, hvilket også afspejler sig i deres playliste, der snildt kan fyre op under noget tung rap. Menu er skiftende, og lige i øjeblikket serverer de blandt andet jomfruhummere med artiskok og figner, toast med kammuslinger og havtaske med kimchi og gulerod. Personalet sørger for fed stemning, de har for vane at være i tårnhøjt humør, og faktisk er det her kokkens favorit-sted i byen. 

Vesterbro 65, 9000 Aalborg 

Det Tredje Sted

På Det Tredje Sted får du et stykke med Paris i hjertet af Aalborgs ene gågade. Det er et hyggeligt brasserie med velsmagende franske klassikere på kortet såsom rørt tartar, sprøde grønne salater og moules frites , og i sommerhalvåret serverer de et overdådigt skaldyrsfad med jomfruhummere, friterede østers, blåmuslinger, pil selv rejer og alt andet godt fra havet. Et godt tip er at lade være med bestille en flaske vin. De serverer nemlig utroligt mange af deres vine på glas, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i vinkortet og smage en masse forskelligt, hvis det skal være en festlig middag.

Bispensgade 9, 9000 Aalborg

Alimentum

Når det kommer til prisen, får den lige et nøk op ad på Alimentum. Men kokken forsikrer om, at det samme gælder maden. Faktisk siger Maria Karmark, at hun har fået et af sit livs bedste måltider på Alimentum. Det er ny nordisk mad lavet på lokale råvarer, og i det hele taget har restauranten fokus på grøntsager, havet og omgivelserne omkring os. Derfor er det også økologiske vine og biovin, der er i højsædet på restauranten. Køkkenchef Søren Birch har været kok på michelin-restauranten Dragsholm Slot, og hvis man vil forkæles til den helt store guldmedalje, kan man sætte sig til rette og bestille FoodLab-menuen, der består af intet mindre end 30-34 smukke og smagfulde serveringer. Politikens madanmelder har kaldt deres havtaske for ‘svimlende god’, og generelt er det her sted bare next level lækkert. Hvis du ikke bor i byen, men har lyst til at prøve aalborgensisk gourmet, så har Alimentum indgået et partnerskab med Kompas Hotel, så du i samme ombæring kan få et superior room og en ‘primus’-menu.

Løkkegade 23, 9000 Aalborg 

Café Ulla Terkelsen London

Det her er en vaskeægte Aalborg-klassiker, og det ville være utænkeligt at lave en liste uden ‘Ulla’. Det er ikke fine dining, der er i højsædet, men stemningen her, finder man ingen andre steder i byen. Et af deres mottoer er ‘vi elsker hverdagen’, og det lever de virkelig op til. Caféen er en symfoni af gul, lyserød, diskokugler og kunst, dybe lænestole vindueskigger-pladser, det er som at få krammer, når man træder ind over dørtrinnet. Det er umuligt ikke at blive glad af at være derinde. Om morgenen kan du få øllebrød med appelsin, røræg eller avocadomadder, og om aftenen kan du få boller i karry eller en gedigen pasta med bacon og parmesanost. I weekenden kan du hente vin, drinks og øl fra et velassorteret. Ofte tilsat en lokal DJ eller en god talk. Åh, hvor har jeg mange legendariske dage og aftener fra det sted i mit mindekartotek.

Kastetvej 36, 9000 Aalborg

LÆS OGSÅ

Footer graphics