Heartbeats anbefaler: De laver podcasts, der svarer til big-budget Netflix-serier

Som listen af must-watch tv-serier bliver længere og længere, kan det være svært at have tid til at se det hele. Hos QCode kan du binge radiodrama med ørene.

’The Last of Us’, ’Daisy Jones & The Six’, ’The White Lotus’… listen af serier er lang, og tiden er knap. Løsningen hedder QCode. De skriver og producerer nemlig deres egne fiktive lyd-dramaer og er det perfekte alternativ for alle dem, som elsker alt ved tv-serier, men ikke altid har tiden til at sidde i sofaen og se dem. Jeg har været en trofast QCode-lytter i mange år, og deres serier er altid mine go-to podcasts. Skuespillerne og producerne hos QCode har alle en baggrund i tv og film og garanterer lytteren en ”cinematic audio experience”, og det skal jeg love for, at man får.

Derfor kommer her en række anbefalinger. Smid et par solide høretelefoner på, aflys dine planer og gør dig klar. Her er listen over de bedste QCode-podcasts at binge.

Sci-fi thriller om en global pandemi: The Edge of Sleep

Hvad ville du gøre, hvis hele verden faldt i søvn, men aldrig vågnede igen? Morgenen efter den amerikanske uafhængighedsdag er Santa Maria i Californien så stille, at Dave (Mark Fischbach aka. Markiplier) kan høre havet på flere kilometers afstand. Trafiklys blinker fra rødt til grønt i tomme vejkryds. Butikkerne er aflåste. Radioerne summer livløst med statisk støj.

Og i alle senge er der pludselig lig.

Ansvaret for verdens overlevelse ligger nu på skuldrene af Dave og en gruppe overlevende, som skal finde årsagen til denne globale pandemi, før de falder i søvn. For hvis de falder i søvn, bliver det det sidste, de nogensinde gør.

’The Edge of Sleep’ var den første af QCode’s podcasts, som jeg lyttede til. Jeg stødte på den i forsøget på at finde noget hurtig underholdning til en lang grå togtur hjem og blev opslugt i serien med det samme. Plottet er medrivende, tempoet er højt, og det hele bindes sammen af et solidt lyddesign. Det eneste minus er, at serien kun har otte episoder, men der er lys forude: Anden sæson af ’The Edge of Sleep’ udkommer senere i 2023.

Komediedrama om perfekthedskultur: Soft Voice

Lydia er en ængstelig 25-årig ejendomsmægler med et hemmeligt våben: Soft Voice.

Soft Voice (Bel Powley) var en stemme i Lydia’s hoved, der konstant fortalte hende, hvordan hun skulle leve livet på den ”rigtige” måde.

Soft Voice vidste altid, hvad der var det ”korrekte” valg: den ”korrekte” frisure, den ”korrekte” vej til arbejde, den ”korrekte” yoghurt. Lydia (Naomi Scott) var overbevist om, at de ”korrekte” valg, ville lede hende til det perfekte liv, med en succesfuld karriere og en fejlfri kæreste.

Men en dag forsvinder Soft Voice, og en ny stemme tager hendes plads: Dark Voice.

’Soft Voice’ er et komediedrama, som har alle ingredienserne til en ’Black Mirror’ episode. At høre Lydia navigere rundt i sine tanker er uforudsigeligt og underholdende, og lyddesignet giver lytteren oplevelsen af at være inde i Lydias hoved. Soft Voice er sjov, skræmmende og uhyggelig relaterbar for alle os, der kan føle os presset af den altomfattende perfekthedskultur.

Gyser om en fremmed verden: The Left Right Game

Alice Sharman (Tessa Thompson) er en ung journalist, som undersøger en gruppe af paranormale opdagelsesrejsende, der er besatte af et spil, som efter sigende skulle lede spillerne til en anden virkelighed, en slags overnaturlig verden, som ingen af dem er i stand til at håndtere eller overleve.

’The Left Right Game’ er klassisk QCode i den forstand, at det føles som at lytte til en action-pakket Netflix serie. Serien er blevet bredt komplimenteret for sit brug af surround sound, som er blevet beskrevet som så livagtig, at man advarer bilister mod at lytte med, da jump-scares kan lede til farlige situationer i trafikken.

Jeg kan kun være enig – ’The Left Right Game ’ kan give nogle solide chok til de let forskrækkede, en gruppe som jeg desværre er en del af. Jeg slugte hele serien på en enkel dag, da jeg lavede noget så hæsblæsende som at samle et puslespil. Hånden på hjertet, så var der en hel del af brikkerne som blev sendt flyvende, som resultat af et velplaceret jump-scare.

Jeg finder stadigvæk løse puslespilsbrikker rundt omkring min stue.

Sci-fi romance om forbudt kærlighed: Electric Easy

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det ville lyde, hvis man blandede ’Rent’ og ’Bladerunner’ sammen, og hældte slutresultatet ned i en podcastformet kagebakke? Så er ’Electric Easy’ den perfekte podcast for dig.

’Electric Easy’ er en neo-noir science fiction podcast, som finder sted i fremtidens Los Angeles. En tid plaget af splittelse og had mellem mennesker og robotter, hvor der opstår en forbudt kærlighed mellem en robot på flugt (Chloe Bailey), og det menneske, der er sendt for at fange hende (Mason Gooding).

Med lyddesign fra Randy Torres (’Dunkirk’ & ’Tenet’), originale sange fra Kesha og over tyve forskellige skuespillere, er’Electric Easy’ er så propfyldt med Hollywood big-budget-blockbuster energi, at det sitrer i ørene. Serien er en storslået musikalsk rejse gennem en grumset fjern fremtid, der på mange måder ligner den verden, vi lever i i dag.

’Electric Easy’ er podcasten for alle os, der synes, at ’Romeo og Julie’ mangler motorolie, og os, der elsker robotter og pophits fra 2010’ernes superstjerne Kesha.

Komedie gyser om et usædvanligt venskab: How to Win Friends and Disappear People

Nancy har fået en mærkelig nabo. Altså mærkelig på en blodsugende, solskinshadende og hvidløgsfrygtende måde.

’How to Win Friends and Disappear People’ er en comedy thriller, som følger Nancy (Soni Bringas), der bliver besat af sin mystiske nye nabo, El (Leslie Grace), som viser sig at være en flere hundrede år gammel vampyr. Det bliver begyndelsen på et overnaturligt venskab, der indeholder alt det, som ethvert sundt forhold gør: drama, svindel og massere af mord.

Bland ’Twilight’, ’American Psycho’ og tilføj et lille pift Buzzfeed og voilá! Så har man ’How to Win Friends and Disappear People’ – den perfekte podcast til en lørdag aften under dynen med et stort glas rødvin og et friskbagt hvidløgsbrød.

‘How to Win Friends and Disappear People’ er den nyeste fiktionspodcast fra QCode. Serien består af 10 episoder, og du kan allerede lytte til de første fem episoder nu.

Find mere om
Footer graphics