Illustration: Mia McCaul

Get your bronze on og gro en mullet: Disse 15 sommer-trends kan vi simpelthen ikke få øjnene fra

Sommeren er her, og det vrimler på gader og stræder med unge mennesker, som ser fantastiske ud. Men hvad har de egentlig gang i? Her er listen over alle de modetrends, der florerer lige nu. Pick yours.

Karkluden som bøllehat

Bøllehatten har fået en overhaling og findes nu overalt på hovederne af unge mænd og damer i hæklede varianter. Typisk er den hjemmelavet og så farverig som en kasseret Twister-is. Ligner til forveksling en gammel karklud. Nu hvor ingen alligevel har tid til hjemmesysler længere, kan en klud måske gøre tricket i en hurtig vending, inden du tager på festival.

Heartlands officielle viceværter og fixere, Mads, Mark og Jakob, er med på moden.

Crocs

Det var lige godt satans, hva? Men den er god nok. Influencere og first movers skal jo altid helt ud til grænsen, hvis de skal være først, så nu er den udskældte jyske skum-træsko fra dine forældres havedør dæleme comme il faut på stenbroen. Anskaf dig nogle med plateau og få respekt.

Føler du den? Foto: Shutterstock

Hockeyhår

Mullet eller svenskerhår, kald det, hvad du vil – men det er i den grad igen tid til party in the back som i 80’erne. Og nu på tværs af kønnene, hvor damerne især tipper over i noget alfeagtigt og supplerer med glimmer som make-up. Vi troede ikke, vi skulle sige det, men vi elsker det.

Foto: Kristina Pedersen

Howdy

Cowboyhatten. Vi ved faktisk ikke, hvad vi skal sige. Men det må konstateres, at mænd tager dem på offentligt i fuld alvor.

Tobias Rahim. Foto: Sony

Wife beater

Den var allerede på mode sidste år, fordi alle pludselig siger ‘buongiorno’ og elsker alt, der har bare en snert af Italien i sig. Den hvide undertrøje er officielt tilbage i mandens og kvindens garderobe – den ribstrikkede og tætsiddende slags. Vi taler ikke om det, men fakta er, at det er korrumperede macho-mafiosoer fra Sicilien og 50 Cent, der idoliseres nu. Ordet ‘wife beater’ er til gengæld ikke på mode, det er i bedste fald noget anakronistisk vås.

Marlon Brando i rollen som Stanley Kowalski i ‘A Streetcar Named Desire’. Foto: Warner Bros

Bronze on

Efter den kollektive besættelse af solariumssolbrunhed i 90’erne og 00’erne har vi haft nogle gode år med mere moderate skønhedsidealer med hensyn til hud. Men lige meget hvor smart Billie Eilish ser ud, har det anæmiske look ikke bidt sig fast i masserne: At have tan er tilbage. Men nu skal den være ægte. Solbrændt er sejt, nu siger man bare noget med get your bronze on.

Alle briller

Hurtigbriller, skibriller og cykelbriller, jo mere gul eller blå farve, der er i glasset, jo bedre. Smalle briller og store briller er ok, og faktisk er det sådan nu, at alle briller er moderne. Det eneste, der ikke er smart, er en Aviator-brille fra Ray Ban, fordi det slet ikke er vovet nok. Tom Cruise kan ikke stille noget op, uanset hvor mange actionfilm han laver. Herefter kommer Wayfarer på en andenplads. Og ja, det er allerede for sent at sælge dem, du har liggende. Efterspørgsel og udbud ikk’?

Cykelshorts

Det er en velbevaret hemmelighed, at rigtig mange piger og kvinder går med cykelshorts i skjul under deres kjoler for at undgå gnubbelår. Men denne sommer skal de cykelshorts altså frem i lyset! Det her er i øvrigt mest en kvindeting og skal ikke forveksles med et carte blanche til mænd med kliksko. Bare så alle er med: Det skal ikke forveksles med et carte blanche til mænd med kliksko.

Hailey Bieber. Foto: Ritzau Scanpix

Havaianas

Vi taler om den der klipklap, som har en dims mellem storetåen og den ved siden af. De siger flap flap, når du går, og det er energien i den lyd, der er dit soundtrack den her sommer. Det er siesta-stemning ud over det hele, og inde på Jyllands Posten er de allerede ved at selvantænde over den barfodsfatwa, som de ikke har fået skrevet til deres ansatte endnu, fordi de vil være proaktive overfor tendensen.

Det er ren guf. Foto: Boombutik

Prø’li’å’hør

Hør er også tilbage denne sommer. Alt i hør. Men især som buks i en lys farve. Helt hvid går i den grad an, og Erann DD sidder allerede et sted oppe i Nordsjælland og jubler lettet. Han har holdt ved så længe i ren og skær stædighed og still believing. Rygtet siger, at man ikke engang behøver at have underbukser på i 2022, og at man gerne må parre looket med en halskæde med – I kid you not – træperler.

Bryster

Bare bryster under tøjet er i den grad tilbage, og denne sommer bliver det kun ekstra frit at være kvinde. Bh’er er ikke længere et påklædningskrav, men et aktivt tilvalg, og det er jo smukt at tænke på. Redaktionen yder fuld støtte til #freethenipple og mindre kropsforskrækkelse generelt.

Maveblusen

Det her er en kæmpe ting. Nogen hækler endda deres egne, og det ser brandgodt ud. Maver vil frem i verden nu, hvilket jo er en tilbagevendende tendens blandt kvinder, men nu gælder det også de unge mænd, der synes, kønsopdelte garderober er noget mumificeret noget at gå op i. At crossdresse er så moderne, at du ikke fatter det.

tan band
Foto: Peer Jon Ørsted

Afbleget hjelm

Nå, der er vist ikke længere nogen tvivl om, at det er sluthalvfemserne, der stikker sit grimme fjæs frem på gadens catwalk lige for tiden. Derfor er det også igen in at afblege sit hår som fyr. En korthårsfrisure med en slidt afblegning er det, man skal gå efter. Men også gerne farver. Tænk Dennis Rodman, men hvor du blander hårfarven op med Rodalon – halv-halv.

Dennis Rodman i 1996. Foto: Chris WILKINS/Ritzau Scanpix

Søstjernen

Smykker boomer i det hele taget, du kan faktisk slet ikke få lir nok, men redaktionens udsendte har bemærket en særlig søstjerne-trend på halsen af damerne derude. Og den er i glas. Hvad det er for noget, vides ikke, men det ligner en souvenir fra Mallorca, og det er en trend nu.

Foto: Beadhouse.dk

Gør livet lidt grønnere

Farven grøn er overalt i denne sæson. Mange afarter af grøn, men det er den græsgrønne grøn, der skyder op overalt. Kombinerer man den med en plateau-støvle fra Bottega Veneta, er man ruineret, men smart. Altid et svært valg.

Prisen er 4.100 kr. såeh Foto: Bottega Veneta

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics