Fremmede fodboldfans kom Rosa Lund til undsætning efter landskampen: “Jeg var bange for, at han ville slå mig”

Rosa Lund vil gerne takke de mænd, der spurgte, om hun havde brug for hjælp efter at være blevet antastet af en fremmed mand.

Jublen og sejrsrusen over Danmarks 4-1-sejr mod Rusland i Parken mandag aften har endnu ikke lagt sig i de københavnske gader. Men for Rosa Lund fra Enhedslisten tog aftenen en ubehagelig drejning, som stadig sidder i hende dagen derpå.

Det skriver politikeren i et opslag på Twitter:

Over for Heartbeats fortæller Enhedslistens retsordfører, at hun var ved at forlade Parken og hente sin cykel efter at have overværet kampen med nogle venner, da hun stødte ind i De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard. De to stod og talte sammen, da de pludselig blev afbrudt.

“Vi er glade og står og taler om, hvor fedt det er, at vi har vundet kampen. Der er sindssygt godt stemning, da der pludselig kommer en stærkt beruset mand hen til os og begynder at overfuse mig.

Han siger, at han vil vælte mig. Jeg ved ikke, om han mener fysisk eller ved ikke at ville stemme på mig, men han går helt op i hovedet på mig, så jeg bliver bange og frygter, at han vil slå mig,” fortæller Rosa Lund.

Fremmede fans til undsætning

Manden kaldte politikeren for “landsforrædder” og sagde, at hun “smadrer hans børns fremtid,” inden Kristian Hegaard kørte sin kørestol mellem de to.

“Jeg forsøger at tale med ham, men han er ikke interesseret i at gå ind i den diskussion. Han hæver stemmen og går uden om Kristian, så han kan komme tæt på mig igen”, siger Rosa Lund.

I samme øjeblik kom nogle fremmede fodboldfans tilfældigvis forbi og genkendte politikeren.

“Der kommer to-tre mænd og siger, “har du brug for hjælp, Rosa?,” og det svarer jeg ja til. De blander sig, og så ser jeg mit snit til at skynde mig væk og cykle hjem. Men jeg når aldrig at få talt med dem bagefter og kender dem ikke, så nu håber jeg, at de ser det her og henvender sig til mig. Jeg vil meget gerne sige tak,” siger Rosa Lund.

Rosa Lund har valgt ikke at politianmelde manden, da han ikke var voldelig mod hende, forklarer hun.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics