Er det din datter eller date, og hvorfor koster en fastelavnsbolle 65 kroner?: Her er 16 ting, vi skal have fikset i 2023

Det er på tide at udfase kardemomme, og så skal vi have en nem måde at afkode på, om midaldrende mandlige bekendte lufter en datter eller en date.

1. Datter eller date?

Vi har brug for en form for markering, der kan afgøre, når man møder midaldrende, mandlige bekendte, hvorvidt den unge dame på hans arm er en datter eller en kæreste.

2. Bagværks-inflation

Vi skal have et loft over fastelavnsbollepriserne – 65 kroner er jo vanvid for en kage. En oplagt opgave for Mette Frederiksen.

3. Rundtosset i Metroringen

En form for rum- og retningsorientering med skilte i Metroringen, ingen aner jo, hvilken vej de skal tage den.

4. Omdirigerede pakker

En øvre grænse for afstand til et pakkepost-afhentningssted, f.eks. en halv kilometer inde i byerne. Internetshopping giver ikke rigtig mening, når man skal cykle flere kilometer for at hente sin pakke. Det er det samme med Click&collect og at scanne sine egne indkøbsvarer… hvorfor skal vi gøre alting selv nu?

5. Ventetid = svedetid

Vi skal have fitnesscentre i lufthavnene, som måske er det sted i verden, hvor flest mennesker spilder timer på at vente. Det er oplagt med træningsfaciliteter, når man alligevel keder sig og udsætter sig for blodpropper i benene.

6. Rejsekort i mobilen

En app til Rejsekortet, tak – det kan de finde ud af alle mulige andre steder i verden, så hvorfor skal danskerne tvinges til plastikkort?

7. HVORFOR VERSALER?

En total afskaffelse af caps lock på tastaturer – ingen har nogensinde brug for det.

8. Lette sikkerhedskoder

Det tager det meste af en dag at finde på en adgangskode, der indeholder store og små bogstaver, 1 tegn og mindst 2 tal. IT-typerne har fået for meget magt på arbejdspladsen. Lad os nu bare bruge årstiderne og vores børns navne igen. Ingen gider alligevel hacke vores kedelige workmails.

9. Stop umotiveret kardemomme

Nu må den trend være ved at slutte. Kardemomme smager dårligt og har intet at gøre i for eksempel en uskyldig drømmekage.

10. Make Twitter Great Again

Hvilket blandt andet indebærer, at anonyme hadeprofiler må dø, og at folk skal holde op med at dele dele graviditetsscanningsbilleder og børneupdates på et netværk, der er skabt til humor, nyheds- og vidensdeling, ikke følelser og privatliv.

11. Småkageforbud

Alle hjemmesider bruger cookies, we get it, og ved I hvad? Vi er ligeglade. Vi accepterer FOR EVIGT, hvis I bare lader os være i fred og komme ind på den forbandede side uden at skulle ramme en eller anden møgirriterende mikroskopisk boks med vores små, fede pegefingre.

12. Politiker-selfies

Vi kan ikke mere nu.

13. Drikkepenge på Dankort

Den der anmodning om drikkepenge, som er blevet den nye normal på restauranters dankortautomater. Meget belastende måde at sætte os allesammen i forlegenhed på. I får vel løn?

14. Størrelsen på krus i bio

Hvordan 0,8 liter Pepsi pludselig blev en “lille” sodavand er en stor gåde. Ingen mennesker skal drikke så meget sodavand. Få 0,25 liters dåsen fra SAS tilbage, og gør biffen classy igen.

15. Fodgængerknappen

Den der knap, som tilsyneladende kun findes i specifikt udvalgte trafikkryds, hvor man så skal trykke, før lyset bliver grønt for fodgængere. Hvad fanden er det? Så står man der og må gå over for rødt, selvom man egentlig er berettiget til grønt lys. Forrykt drilleri, Preben inde på kommunen, der morede sig engang i 1998.

16. Emojificeringen

At alle nu om dage er punktum-angste og derfor fyrer hjerter og smileys ind overalt i deres skrevne beskeder er et kæmpe intellektuelt tilbageskridt. Almindelig tegnsætning er ikke passiv/aggressiv. Vi skal fikse emojificeringen af vores sprog. Plz <3.

Find mere om
Footer graphics