Kansado

Staycationmusik: Eksotiske toner til de hjemmeferierende

Når det gælder musik, skorter det nemlig ikke på eksotiske kvalitetsrejsemål, og Fabian Hansen har fundet syv af de allerbedste tilbud.

Sydkoreansk house, latinamerikansk electronica, kroatisk jazz og hawaiiansk chill out. Rækker økonomien ikke til udlandsrejser denne sommer, så fortvivl ikke. Når det gælder musik, skorter det nemlig ikke på eksotiske kvalitetsrejsemål, og her har vi fundet syv af de allerbedste tilbud.

Kansado – Esto No Es Balada

Den amerikanske producer Kansado er et dugfrisk navn på den elektroniske musikscene, men efter talentet at dømme, venter der store ting forude. 

Kansado har rødder i den Dominikanske Republik, og det er især hans omfavnelse af sine latinamerikanske rødder, der gør udtrykket interessant. Debut-EP’en ‘Futuro Tumbao’  splejser på innovativ vis et væld af latinamerikanske stilarter sammen med hiphop, electronica og future beats i et unikt lydunivers, hvor salsa-trompeter og traditionel percussion møder hårdtslående trap-trommer, glitrende synths og afgrundsdyb hiphop-bas. 

‘Tumbao’ er det spanske udtryk for den grundlæggende basrytme, der underbygger meget latinamerikanskmusik mens ‘Futoro’ betyder fremtid. Med sit sikre blik for både for- nu- og fremtid er det en titel der perfekt kendetegner Kansados musik. 

Peggy Gou – It Makes You Forget (Itgehane)

Sydkoreanske Peggy Gou er en elektronisk producer og sanger som i øjeblikket har masser af vind i sejlene. 

Med base i Berlin er hun for alvor i gang med at slå sit navn fast på den internationale house-scene, og hendes seneste EP ‘Once’ bekræfter yderligere hendes kæmpe potentiale.

Et af EP’ens højdepunkter er tracket ‘It Makes You Forget (Itgehane)’ hvis forførende bossa nova rytmer, insisterende housebeat, og karismatiske koreansksprogede vokal med garanti kommer til at hjemsøge alverdens dansegulve denne sommer. 

Yadava – Saudade

Manchester-produceren Yadava udgav for et par uger siden EP’en ‘It Rains Here’. Udgivelsen er en rejse ind i eksotiske rytmer og elegant underspillede stemninger, og ‘Saudade’ er et af højdepunkterne.  

Det brasilianske udtryk dækker over en melankolsk, længselsfuld sindstilstand, hvilket trackets blide rhodes-akkorder, atmosfæriske lyde og underspillede afro-percussion lykkes med at indfange ganske præcist.

Den sommerlige, tilbagelænede stil kendetegner ligeledes resten af pladen og resultatet er en downtempo electronica-udgivelse af meget høj klasse.

M.Geddes Gengras – Mauna Kea

Har man planer om primært at tilbringe sommerferien på langs i hængekøjen, er M.Geddes Gengras’ ‘Hawaiki Tapes’ et godt bud på et soundtrack. 

Produceren bor til daglig i Los Angeles, men fandt på en ferie til Big Island i Hawaii tid til at begå denne lille perle af et album. Hele udgivelsen blev til på Gengras hotelværelse i de sene nattetimer på en simpel mini-synthesizer han havde smuglet med i håndbagagen. 

Et af de bedste tracks, ‘Mauna Kea’, illustrerer på fin vis de drømmende, næsten meditative lydlandskaber der kendetegner udgivelsen. Gengras sikre greb om de elektroniske virkemidler og sans for opsigtsvækkende kontraster gør dog at musikken altid forbliver interessant og aldrig bliver til anyonym lydtapet. 

Jan Kincl & Regis Kattie – You Never Told Me (Parts 1 &2)

Produceren og pladeselskabsejeren Jan Kincl er en central figur på den elektroniske musikscene i Kroatien.

Han seneste udgivelse ‘In Plain Sight’ er et projektmed den klassisk trænede franske pianist og keyboardspiller Regis Kattie, og projektet forener på fascinerende vis to musikalske verdener i en kontekst hvor begge kunstneres udtryk kommer til sin ret.

Dele af albummet er optaget i en live setting, hvilket giver musikken en organisk og fritflydende kvalitet uden at der på nogen måde gås på kompromis med hverken fokus eller musikalitet. 

På ‘You Never Told Me’ komplimenterer Kincls diskrete house-produktion på smagfuld vis Katties sjælfulde keyboardarbejde på et knap 15 minutter langt track der langsomt udfolder sig til et fremragende stykke drømmende jazz-house. 

DJ Lilocox – Fronteiras

Pladeselskabet Principé har længe været i front for den såkaldte batida-genre; en elektronisk stilart hvis primære udøvere er afro-portugisere fra Lissabons mest socialt belastede kvarterer.

DJ Lilocox, en producer med rødder Cape Verde, er den seneste til at udgive på selskabet og hans debut EP ‘Paz & Amor’ er et glimrende bidrag til stilarten, hvis beundrere bla. tæller folk som Thom Yorke og Fever Ray.

Med sine dybe synthakkorder, snigende bas, insisterende percussion og drømmende melodier er afslutningsnummeret ‘Fronteiras’ et af de absolutte højdepunkter.

Sudan Archives – Not For Sale

Amerikanske Sudan Archives er et af de mest fascinerende musikalske bekendtskaber, man kan støde på i øjeblikket.

Den Los Angeles-baserede sanger, producer og selvlærte violinist udgiver musik på det højt respekterede selskab Stones Throw Records, og er måske deres mest interessante artist lige nu.

Inspirationskilderne er mangfoldige og indbefatter blandt andet hiphop, soul og traditionel violinmusik fra Sudan. Med sit delikate guitarspil, hårdtslående trommer og karakteristiske vokal er ‘Nont For Sale’ fra hendes seneste EP ‘Sink’ en god introduktion til Sudan Archives’ unikke kunstneriske udtryk.

Find mere om
Footer graphics