Foto: Ed Miller / Netflix

Den ægte stalker bag ‘Baby Reindeer’ siger, hun bliver udnyttet for berømmelse

‘Baby Reindeer’ er på kort tid blevet den mest sete serie på Netflix. Men kvinden, som har inspireret karakteren Martha, er ikke særlig tilfreds.

Mens ‘Baby Reindeer’ går sin sejrsgang på Netflix som den mest sete serie, har internettets detektiver været særdeles aktive for at finde ud af, hvem serien i virkeligheden handler om, nu hvor den er baseret på virkelige hændelser.

I den forbindelse har forfatteren bag, Richard Gadd, fået kritik for, at serien skulle ligne virkeligheden for meget – og at det derfor er for nemt at finde ud af, hvem nogle af de virkelige mennesker bag seriens karakterer er.

Blandt andet er den britiske instruktør Sean Foley fejlagtigt blevet mistænkt for at stå bag den karakter, som misbruger hovedpersonen seksuelt.

Hovedsageligt har spekulationerne dog drejet sig om karakteren Martha Scott, som er hovedpersonens stalker, der chikanerede og opsøgte ham konstant i en periode på fem år.

Nu har den kvinde, der angiveligt skulle stå bag, meldt sig offentligt på banen. Det sker i et interview med the Daily Mail, hvor hun er anonym.

“Han bruger ‘Baby Reindeer’ til at stalke mig,” siger hun blandt andet til tabloidmediet, “jeg er offeret her. Han har skrevet en forbandet serie om mig.”

Kvinden anklager Richard Gadd for at “mobbe en ældre kvinde på tv for at opnå berømmelse og rigdom,” siger hun og påstår, at hun også har modtaget dødstrusler fra forfatterens støtter.

Kvinden overvejer nu at lægge sag an.

Find mere om
Footer graphics