Foto: A&M Productions/Alonso Mayo

Det skal du streame i maj

Mangler du en god film eller serie? Emil Norsker har kigget listerne fra de store streamingtjenester efter og udvalgt en række spændende nyheder.

Det kan tage timer at finde den rette film eller serie, og ofte ender man med at gense gammelt indhold, som man ved holder. I dette nye faste format vil vi hver måned pege på en række nyheder, som vi enten kender eller synes ser interessante ud. I denne måned har chefredaktør Emil Norsker udvalgt.

Netflix

En stor mand (ny dramaserie)

Det her kan (hvis Netflix gør det rigtigt) virkelig blive godt. Den bygger nemlig på Tom Wolfes fremragende bog af samme navn. Udgangspunktet er historien om rigmanden Charles Croker, der kæmper mod en truende konkurs. Den er et perfekt eksempel på, hvad de bedste amerikanske forfattere kan, når der tegner et helt menneskes skæbne i et benhårdt kapitalistisk samfund, hvor der er en tynd linje mellem vindere og taber. Når man falder, falder man tungt. Jeff Daniels er hovedrollen, og jeg glæder mig.

Premiere: 3. maj

Unfrosted: The Pop-Tart Story (komediefilm)

Jerry Seinfeld er tilbage. Han har ellers milliarder nok og kunne gå og hygge sig med sin kolossale bilsamling, men denne film har han altså selv skrevet, instrueret og puttet sig selv i hovedrollen. Han har altid været besat af morgenmad, og det er nok det, der har hevet ham ud af pensionen, for handlingen tager sit udgangspunkt lige før opfindelsen af den meget populære snack, pop-tarten.

Egentlig ser traileren ikke super sjov ud, men hey, det er Jerry Seinfeld.

Premiere: 3. maj

Bodkin (ny dramaserie)

Tre podcastere er taget til Irland for at lave en True Crime-podcast (altid en sikker succes), men det viser sig hurtigt ikke at være en så ligetil sag. At bedømme ud fra traileren ser den både sjov og lidt creepy ud, og med en række stærke skuespillere på, kunne den klart være værd at give en chance.

Premiere: 9. maj

DR

Grundtvig (Dramadokumentar)

Det er en særlig genre, når man blander drama og dokumentar, og det virker sjældent rigtig godt. Men denne serie har nu noget over sig – ikke mindst på rollelisten. Det er nemlig selveste Ulrich Thomsen, der spiller den store dansker, der er en af grundpillerne i det moderne danske samfund. Andre store navne, der er med, er blandt andet: Kirsten Lehfeldt og Jesper Asholt (der spiller Grundtvigs forældre).

Premiere: 19. maj

Disney+

Shardlake (ny dramaserie)

En blanding af fantasy og mordgåde får vi i denne nye serie, der bygger på Tudor-romanerne. Vi er i 1536, og der er sket et mistænkeligt dødsfald på et kloster, som advokaten Matthew bliver sendt ud for at opklare. Det er lidt alt eller intet med den slags serier. Lad os håbe, det er en af de gode.

Premiere: 1. maj


Welcome to Wrexham (sæson 3)

Serien om den engelske traditionsklub, som Hollywood-stjernerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney har købt og revitaliserede, er rykket op og tager nu hul på tredje sæson. Selv er jeg ikke den store fan af dette lidt for korrigerede drama, men den har (som Wrexham) sine fans, og det er også svært ikke at holde af den lille bys hardcore publikum, der har været så meget igennem.

Premiere: 3. maj

 TV2 Play

Bachelorette (reality)

Et af de mest populære reality-programmer, der også her på Heartbeats har fået en del opmærksomhed. Du må hellere se det, hvis du vil være med i snakken ved kaffeautomaten.

Premiere: 7. maj

 Apple

The Big Cigar (ny dramaserie)

En af stifterne af Black Panther Party, Huey P. Newton, er jagtet af FBI, og derfor arrangerer de en falsk film, så han kan flygte til Cuba. Baseret på en sand historie.

Premiere 17. maj

Footer graphics