L'Education Nationale
Foto: L'Education Nationale

Craver du comfort food? Her er 7 københavnske restauranter, der laver ægte efterårsmad 

Redaktionen har samlet en liste over steder i København, hvor du får den bedste efterårsmad.

Efteråret har for alvor gjort sit indtog med kølige, grå dage og uendelige regnbyger. Når vejret viser sig fra sin mest triste side, er der næsten intet, der kan varme både krop og sjæl som en god, solid omgang comfort food. 

Derfor har redaktionen håndplukket de 7 bedste steder i København, hvor du kan forkæle dig selv med lækre, hjertevarmende retter, der får selv de mest grå efterårsdage til at føles lidt lettere. 

Din Nye Ven

I hjertet af København finder du denne charmerende bar og café, hvor enkelhed og gode smagsoplevelser er i fokus. Menuen er lige til – præget af de råvarer og retter, som stedets kokke selv elsker at spise. Dagens ret og suppe skifter regelmæssigt, og kødet er altid økologisk eller frilands. På menukortet er desuden et udvalg af lækre veganske retter.

Rygtet siger, at den nuværende dagens ret, vegansk svampe-bourguignon, bliver på menuen et par uger endnu, og at den er rigtig god, så hvis du vil smage den, kan du stadig nå det. 

Sankt Peders Stræde 34A, 1453 København K

Pho Hanoi

Findes der noget bedre end pho? Den klassiske vietnamesiske suppe med kylling eller oksekød, risnudler og krydderurter. Den er helt perfekt til de køligere efterårsmåneder.

Pho Hanoi tilbyder et udvalg af pho, herunder pho ga (kylling), pho bò (oksekød) og en tofu-variant. Derudover kan du finde risnudelsalater samt forskellige forretter og risretter på menuen. 

Vester Farimagsgade 6, 1606 København V

Sankt Annæ 8

En stuelejlighed på Christianshavn er blevet forvandlet til en hyggelig, intim restaurant. Her kan man altid nyde et udvalg af ost og charcuterie, men det egentlige højdepunkt er dagens ret, der skifter med årstiderne og altid afspejler sæsonens råvarer.

Tag for eksempel torsdagens kjöttbullar med mos, lingon & gravy, en klassiker inden for den svenske madtradition. Eller prøv lørdagens rødvinsbraiseret lam med kartoffelgratin, bagte rødbeder og rosmarinsauce. 

Wildersgade 52, 1401 København K

L’Éducation Nationale

Den autentiske franske bistro byder på tidløse klassikere som confit de canard og bouillabaisse. Her prioriteres hurtig og uformel betjening med fokus på kvalitet, der indbyder til ægte fransk stemning og smag.

Og hvis du spørger os, serverer L’Éducation Nationale verdens bedste gratinerede løgsuppe!

Larsbjørnsstræde 12, 1454 København K

Det Simrer

Er der noget, der indkapsler efterårsmad bedre end gryderetter? Man tvivler stærkt.

Som navnet antyder, får du det her sted simremad galore. I øjeblikket kan du nyde boeuf bourguignon som dagens ret, mens blandt andet chili con carne, braiseret spoleben og ghormeh sabzi (persisk gryderet med lam, porrer og spinat) er faste simreretter på menuen.

Melchiors Plads 3, 2100 København Ø

Morgenstedet

På Christiania finder du et hyggelig vegetarisk spisested, der adskiller sig fra en traditionel restaurant med sin mere kantine-lignende stil. Menuen står på friske salater og lækre supper. Desuden serverer de hjemmelavet chai latte – perfekt til at varme hænderne på.

Fabriksområdet 134, 1440 København K

Auren’s Deli

Denne købmandsforretning, delikatesse og bar er placeret på Frederiksberg. Her kan man nyde mad lavet med omhu, som er høstet fra egen farm i Kirke Hyllinge. Med fokus på friske og sæsonbaserede grøntsager, skifter menuen dagligt alt efter, hvad der er tilgængeligt.

Du får altså en ret, der bogstavelig talt smager af efterår.

Godthåbsvej 35, st.th, 2000 Frederiksberg

Find mere om
Footer graphics