Hyundai Motor Group
Hyundai Motor Group

Grøn bilisme: Hyundai lancerer bil med solcelletag

Bilproducenten Hyundai har netop lanceret deres første bil med et solcelletag. Bilen lader op, mens du selv er på farten.

Hyundai Motor Company har netop lanceret deres første bil med solcelletag. Den nye teknologi vil blive brugt på den seneste version af firmaets Sonata Hybridbil for så senere at blive anvendt på andre af deres køretøjer. Det skriver CNBC.

Idéen bag det nye solcelletag er ifølge Hyundai at støtte bilens elektriske strømkilder, booste brændstoføkonomien samt reducere bilens CO2-udledning. Med det nye solcelletag kan du altså oplade din bil, mens du kører.

Ifølge Hyundai vil 30-60 procent af bilens batteri kunne blive opladet ved hjælp af det nye solcelletag. Samtidig vil bilen med seks timers opladning pr. dag kunne øge dens rejsedistancer med 1.300 kilometer årligt.

Den nye bil er allerede nu på det sydkoreanske marked og vil senere også blive introduceret på det amerikanske marked. Desværre er der på nuværende tidspunkt ingen planer om, at den nye model skal sælges på det europæiske marked. Så hvis du går og drømmer om en klimavenlig bil med et intelligent solcelletag, har det pt. lange udsigter.

Foto: Hyundai Motor Group

Find mere om
Footer graphics