Fodboldlisten. Foto: DR

Ugens podcast: Heartbeats anbefaler ‘Fodboldlisten’

På Heartbeats udgiver vi næsten dagligt nye podcasts, men vi vil også gerne hylde dem, vi selv bliver inspireret af. I denne uge lader vi DR’s sportsjournalister formidle sporten, som få kan komme udenom, på en måde, alle kan være med på.

Formatet er så simpelt, at det kan forklares på fire ord: Ny uge – ny liste. 

Hver uge dissekerer DR’s sportsjournalister Andreas Kraul, Francis Dickoh og Thomas Loft de 11 bedste/værste/fedeste/største/vildeste ting, der rører på sig i fodboldens verden i podcasten ‘Fodboldlisten’. Og det behøver man ikke være boldfanatiker for at finde underholdende. 

For uanset, hvor meget du vil det, så kommer du ikke udenom at høre på fodboldsnak i vores lille land. Om det er kæresten, der går amok over sit klubhold, sportsnyhederne, der brager resultater i din øregang, eller om der er rød-hvidt, så langt øjet rækker uden for din domicil, fordi Danmark er ved at vinde en eller anden fodboldkamp mod Tjekkiet.

Så når du skal have forklaret, hvad sportsidioterne har fablet om hele ugen, eller du bare har brug for at nørde igennem, så sæt frekvensen på trioens top-11.

Men hvorfor 11? Fordi der er 11 spillere, der tørner ud for et fodboldhold. Og fordi der skal være plads til en joker i en top-10.

Ultra relaterbart

Om det er en liste over verdens fedeste stadions at se fodbold på, en sammensætning af de største danske landsholdsikoner gennem tiden, en rangering af de største VM-favoritter eller noget helt fjerde, så er man i godt selskab med de kyndige værter.

Det er man, fordi Kraul krydrer udsendelserne med personlige anekdoter fra sin karriere som sportsjournalist, der har bragt ham til forskellige afkroge af verden. Og ofte i markante fodboldpersonligheders selskab. 

Og fordi Francis Dickoh bibringer perspektivet fra en fodboldspiller, der selv han stået på grønsværen uge efter uge. Ofte over for eller på hold med nogle af ugens hovedpersoner.

Alt sammen under kyndigt værtsskab af LIGA På P3-vært Thomas Loft, som sørger for en form for aktualitet i programmet, som langt fra går ud over podcastens uhøjtidelige og imødekommende tone.

For ‘Fodboldlisten’ er sat i søen for at være “Danmarks største fodboldfællesskab”, og det lader det til at være blevet. Uge efter uge bliver udsendelsen desuden influeret af lyttere, der med deres inputs til listen løfter den til det ultra-relaterbare stadie. 

Som i en nyere udsendelse, hvor en lytter kårer Danmarks bedste hjemmebane til ‘baghaven’. 

I oktober fyldte ‘Fodboldlisten’ sit første år, og dermed er der over 50 udsendelser, man kan give sig i kast med.

Du kan lytte til ‘Fodboldlisten’ her i DR LYD.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics