Ennio Morricone
Foto: Bruno Marzi/Mega Agency

Filmkomponisten Ennio Morricone er død

Den italienske filmkomponist blev 91 år.

Den verdenskendte filmkomponist Ennio Morricone er død natten til mandag i en alder af 91 år. Det sker ifølge det engelske medie BBC efter et fald, hvor han brækkede lårbenet.

Ennio Morricone er især kendt for at have komponeret lydsiden til Sergio Leones ikoniske spaghettiwesternfilm, der slog igennem i 1964 med filmen ‘A Fistfull of Dollars’.

De to var gode venner og kendte hinanden fra skoletiden. Deres langvarige samarbejde står for mange filmkendere som noget uomgængeligt i filmhistorien – blandt andet på grund af klassikerne ‘For a Few More Dollars’ (1965) og ‘The Good, the Bad and the Ugly’ (1966), der udgjorde anden og tredje film i en triologi med Clint Eastwood i hovedrollen.

https://www.youtube.com/watch?v=h1PfrmCGFnk
Ennio Morricones ikoniske soundtrack var definerende for western-genren.

I 2016 modtog Ennio Morricone sin første Oscar for at have skrevet musikken til Quentin Tarantino-filmen ‘The Hateful Eight’ fra 2015.

Ni år tidligere modtog maestroen imidlertid en såkaldt Æres-Oscar for sin tro tjeneste i filmbranchen.

Allerede som seks årig komponerede Morricone sit først stykke musik i hjembyen Rom, og gennem sit liv har han lavet musik til omkring 500 film.

Et af hans kompositoriske kainsmærker er trompeten, som han i øvrigt selv mestrede i en sådan grad, at han kom ind på konservatoriet som 12-årig.

Ennio Morricone var musikalsk aktiv stort set frem til sin død, og kort efter sin 90-års fødselsdag i 2019 optrådte han i Italien med sin egen musik under overskriften ‘The Final Concerts’.

Footer graphics