Foto: DR

‘Alene i vildmarken’: Man bliver mere og mere vild med den vrede esbjergenser

Deltagerne runder et tocifret antal dage i ‘Alene i vildmarken’, og det skiller fårene fra bukkene. Generelt er der stadig for lidt drama på drengen.

Det er rimelig besynderligt, at det kan være så underholdende at se ‘Alene i vildmarken’. Faktum er, at der ikke sker en skid. Og dagens afsnit var uden tvivl det mest begivenhedsløse indtil videre. 

På et tidspunkt slår Rasmus en prut, og det er sådan cirka det. Ikke rigtig noget, der sætter ens indre Richter-skala i svingninger.

Vi runder dag 10, og det er selvfølgelig rimelig lang tid at leve uden rigtig mad for deltagerne, men det er endnu ikke for alvor et spørgsmål om overlevelse. To af deltagerne sidder dog tydeligt yderst på planken – på grund af to forskellige udfordringer: sult og savn. En tredje er gået i seng.

Sådan kan det jo gå. Lad os kaste os over procenterne.

Foto: DR

Camilla: 73 %

Hvorfor handler alt om tis for Camilla? Hun siger, hun ikke vil være hende med urinen. Det er bare lidt for sent. Hun har taget en tissetragt med hjemmefra, så hun kan stå op og tisse. I det hele taget er hun meget optaget af konceptet tissemand.

Hun snitter en.

Så siger hun: “Hvert lille stykke træ indeholder sin egen penis.” Hvad skal man sige? Træ er træ, og penisser er jo ret beset penisser, i hvert fald ifølge mennesker, der ikke drikker tis til morgenmad.

Camilla ligger og funderer over tingene, og at hun altid godt har kunnet lide kickboksning, og at livet er vildt.

Hvad hun faktisk laver i en sovepose på nogle af Norges mindst kickboksede kvadratmeter er derfor en stor gåde. Hun laver et flot shelter, og vildmarken trækker ikke rigtig tænder ud på hende endnu. Stadig meget positiv overfor hendes chancer i det her program.

Foto: DR

Rasmus: 65 %

Man bliver mere og mere vild med den her esbjergensiske mand, som tiden går. Han har et fantastisk sprog. Det er meget uforudsigeligt, en slags Baune-dansk, og det er vi mange, der har savnet.

Han siger: “Det giver mig et skulderklap til mig selv.” Smukt ikke? Det kunne have været en sangtekst fra tv-2 i 80’erne.

Han tør ikke at spise frisk rogn sådan umiddelbart, så kan hælder kogende vand på og synes, det smager som æg og fisk. Øh. Måske fordi det ER fiskeæg. HALLO.

Der er firs meter mellem hans ben i siddende stilling. Intet menneske manspreader så meget som ham.

Så oprinder noget, han kalder “erkendelsens time”. Tidspunktet, hvor han skal tjekke om hans dåseølsfidus på pind har virket. Pinden virkede så ikke. Fisk er dumme, ja, men jo ikke så dumme.

Andre ting: Han har ikke skidt i syv dage, og han glæder sig “som et ualmindeligt stort barn.” Grotesk formulering, som jeg vil have en t-shirt med nu.

Og: Som det eneste menneske nogensinde tæller han helt ned, når han tæller ned: “tre, to, en, nul.” Hvorfor ved ingen.

Han fanger en fisk med sin fiskepind, to gange endda, og det får ham simpelthen til at se så vred og opgejlet ud i ansigtet. Man lærer, at det imidlertid er almen esbjergensisk mimik for lykken ved fisk. Det går på mange måder strygende, og prognosen tager et flot hop opad.

Foto: DR

Sanne: 25 %

Bande-Sanne. Hun hidser sig op over tarp og andre ting. Men det er altså ikke noget at blive så sur over. De kører noget baggrundshistorie med hende og viser klip fra en kærestetur i en skov på Sjælland, og så har man jo lugtet lunten. Hun er på vej ud.

Hun fortæller, hun godt kan lide mænd med guitar og langt hår. Og så noget bål. Simpel kvinde, der mangler det hele i vildmarken bortset fra bål.

Hun laver en skærm-ovn ud af grangrene. Kæmpe mysterie, idet træ brænder ved varme. Hendes forståelse af natur-elementerne er – hvad skal man sige? – alternative.

Man venter bare på, at hun laver en kop af vand.

Det er også meget dårligt for tv-oplevelsen med alt det røg. Spis nu bare den fisk, og kom videre. Problemet er mentalt for Sanne. Hendes psyke vil hjem, og det martrer hende. Derfor ser det ikke lovende ud.

Foto: DR

Christian: 73 %

Christian er måske den mest uanfægtede af vildmarken i denne sæson. Hans sind er cement. Der sker intet. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Men så får han pludselig orgasme gennem øjnene over at se på vandet. Pænt overraskende.

Han har ikke rigtig held med fiskeriet, fordi hans krog sidder fast i en sten og en fisk på samme tid. Men det giver ham mad og lykke. Det nu også konstateres, at han råber alt, hvad han føler.

Christian har en imponerende bolig, og det virker alt sammen meget stabilt for ham. Hans kryptonit er hans lille familie, men indtil videre er der kun grund til optimisme på hans vegne.

Foto: DR

Jesper: 13 %

Det har fra start bare været et spørgsmål om tid, før den her sære midaldrende mand snubler ned af bjerget og brækker en hofte. Han har som den eneste valgt at bo ufremkommeligt PÅ ET BJERG. Nu rammer det ham. Han er dødtræt.

Han falder, og det skal man selvfølgelig ikke grine af, men altså…

Folk, der falder, er altid sjovt. Der er også noget mærkværdigt ved, at Jespers problemer konstant er meget banale. Sidst var det et egern, nu falder han manden, og så knækker han sin fiskestang.

Han ser en flok gæs og siger, at han føler sig som en ørn, fordi han vil spise en gås.

Ad omveje erfarer vi, at DR har klippet scenen ud, hvor han spiser to kilo spids nøgenhat.

Så ser han et træ, og det får ham til at tænke på hans kæreste, Lotus. Det er normalt ikke kvinders foretrukne associationsforbindelse. Gå med blomst næste gang.  

Det helt store problem er, at han ikke får nok at spise. Han er svimmel og udmattet, så det ser virkelig sort ud.

Foto: DR

Anna-Caroline: 45 %

Hun bliver simplethen ved med at lugte sig selv under armene. Hvad er det for noget? Det skal stoppe omgående. Men hun er i det hele taget meget indadvendt i sin tilgang til overlevelse. Hun bruger helst dagen i sin sovepose.

Det havde været mere stimulerende at se på nogen, der venter på bussen.

Hendes svampe har fået svampe, og det er problematisk.

Det er trods hendes egen overbevisning (hun siger noget om at blive hærdet på latin) på ingen måder holdbart at spise rådne kantareller. Har hun hørt om stegning?

Hun har bøvset, siden hun kom, og nu eskalerer det. Det er ikke godt, og hendes løsning er åbenbart at gå i seng IGEN! Hvis hun vinder det her program ved at sove, er det simpelthen for lamt.

Hendes vinderchancer er dog stækket gevaldigt, efter det kommer frem, at hun ikke vil spise fisk, men derimod ofrer dem til pissemyrer. Komplet vanvittig prioritering. Det ender efter alt at dømme galt.

Footer graphics