Rasmus littauer school of x
Rasmus Littauer. Foto: Flemming Bo Jensen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Sidste chance: Her er de udstillinger, koncerter og film du skal se i november, inden det er for sent

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i november? Heartbeats har samlet en liste over de udstillinger, film- og teaterforestillinger, som vi kan varme os på.

Har du også en tendens til at blive slugt af sofaen, så snart det bliver koldt og mørkt udenfor? Og ser du kun koncerter og Louisiana spejl-stories på Instagram?

Så læs med her.

November måned er nemlig spækket til med aktivistisk kunst og storslåede koncerter, så du ikke længere skal føle dig stavnsbundet til sofaen, men i stedet kommer ud og får stimuleret kulturnerven.

Udstillinger du skal se

Efter Stilheden – kunstens kvinder tager ordet’ på Statens Museum for Kunst

Du vil ikke gå glip af en af efterårets helt store og anmedlerroste udstillinger med markante kvindelige kunstnere, der tager ordet og rejser de store politiske spørgsmål i udstillingen ‘Efter stilheden’ på SMK. Med udgangspunkt i 1970’ernes Rødstrømpebevægelse viser de gennem kunsten deres modstand og kritik til at skabe forandring i verden.

Sidste chance: 21. november 2021


Bådfart til Event Horizon i Cisternerne på Frederiksberg

Under Søndermarken på Frederiksberg kan de hurtige nå en bådtur til Tomás Seraceno: Event Horizon, som skulle være en stor æstetisk oplevelse. Udstillingen er officielt udsolgt, men de frigiver billetter løbende.

Sidste chance: 30. november


Astrid Lindgren er #ingenlillelort på KØN Museum

Måske ser du verdens stærkeste Pippi, Brødrene Løvehjerte eller lille Emil fra Lønneberg for dig, når du tænker på Astrid Lindgren. Men inde bag børnebogsforfatterskabet var en stærk kvinde med et progressivt syn på køn, magt og ikke mindst børns rettigheder. Udstillingen, som du lige nu kan opleve på KØN Musuem i Århus, er netop bygget op omkring Astrid Lindgrens aktivistiske side, hvor du også kan se hendes brev til Mikhail Gorbatjov.

Sidste chance: 2022


Film og teater du skal se

Ole BornedalsSkyggen i mit øje’

I Ole Bornedals nye storfilm følger man nonnerne og eleverne på Den Franske Skole, som ved en fejl blev bombet under angrebet på Gestapos Hovedkvarter i København i 1945. Filmen var med i opløbet til at blive den danske Oscar kandidat og har ingen ringere end skuespilstalenterne Alex Høgh Andersen (Vikings) og Fanny Bornedal (Journal 64) på rollelisten. Find billetter her.


The French Dispatch

Er man mere til fjollede men dog flotte film, så kan Wes Andersons nye film klart anbefales. Instruktøren, der er kendt for flere nyklassikere som The Grand Budapest Hotel og The Royal Tenenbaums, har på The French Dispatch igen samlet sit vante entourage nu med selskab af Timothée Chalamet og Kate Winslet, som debutterer i Wes Anderson-regi. Find billetter her.


‘1001 nat’ på Teater Repuplique

På Østerbro i København kan man lige nu opleve arabisk kulturhistorie i nye klæder med Stina Ekblad og Mille Hoffmeyer Lehfeldt i hovedrollerne. Som en del af den anmelderroste forestilling kan man også tage til gratis talk i samarbejde med Mino Danmark om repræsentation og diversitet i kunst- og kulturlivet d. 10. og 24. november. Læs mere og find billetter her.

Sidste chance: 4. december


Koncerter du skal nå

Coco O. i Store Vega

Få din R’n’Boogie på når sangerinde og sangskriver Coco O. spiller onsdag aften i Store Vega i København. Hun har udgivet intet mindre end et mesterværk på sit seneste album ‘It’s A Process’, som man med al sandsynlighed kan få glæde af til koncerten i Store Vega. Vi glæder os.

Hvornår: 10. november


Jada i Aarhus Congress Center

Frem med vifterne og den vandfaste mascara. Der er nemlig lagt op til en storslået aften med den følsomme storstemmet sangerinde, der ikke længere kræver en større introduktion. Hun har de seneste år erobret danskernes hjerter i en sådan grad, at hun nu kan indtage landets største scener. Billetterne i K.B. Hallen blev revet væk, men hvis du er hurtig, kan du stadig få billet til Jada-koncerten i Århus.

Hvornår: 12. november


School of X i Pumpehuset

Rasmus Littauer er manden bag School of X, og før hen var han nok mest kendt som Danmarks travleste trommeslager, da han turnerede med MØ. Men som soloartist har han skabt sit eget brand og en lyd, der går lige i hjertet – især med ‘Armlock’-albummet fra 2020 og hans seneste album ‘Dancing Through The Void’. Der er stadig billetter til hans koncert i Pumpehuset i København, så vi ses jo bare oppe foran.

Hvornår: 27. november


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics