The Last of Us
PR-foto

5 ting vi må have afgjort, inden ’The Last of Us’ slutter

Der er kun et enkelt afsnit tilbage af hit-serien ‘The Last of Us’, og selvom der nok kommer en sæson 2, og mange kender handlingen via spillet, så er der visse cliffhangers, det kunne være rart at få afklaret nu!

1. Kommer Ellie til at redde verdenen?

Man håber jo som seer (der ikke har spillet computerspillet), at Ellie og Joel når frem til en form for forskningsinstitution, hvor kloge hoveder i hvide kitler kan tappe hendes immune blod og skabe en vaccine eller medicin mod Cordycep-svampen, der er gået amok og har omdannet størstedelen af klodens befolkning til uhyggelige zombier. Vi vil gerne slutte på et lille håb! Men det bliver måske en sæson 2-opgave, for det bliver da svært at nå omkring i denne sæson? Åh, man ved bare, at der ikke kommer en happy ending.


2. Hvor er de rige?

Man forestiller sig ved et nedbrud af civilisationen, enten på grund af klima eller en farlig pandemi, at der må være en slags øde ø eller tårn-by eller gated community, hvor de rige forskanser sig med rigeligt med våbenføre mænd til at forsvare sig, en gavmild køkkenhave, tjenestefolk og rent drikkevand. Vi har set flere små samfund eller grupper i løbet af sæsonen, men ingen store organiserede kolonier eller indhegnede rigmands-ressorts. Det virker sært?


3. Er Joel i virkeligheden smittet?

Han har været i nærkontakt med en del smittede, men er aldrig selv blevet smittet? Det virker usandsynligt, at Joel bare er heldig og god til at slås, så måske har han i virkeligheden opbygget sin egen immunitet. Og måske er det menneskehedens frelse, at flere opbygger – for nu at bruge et flosset Corona-ord – flokimmunitet og nedkæmper Cordycep på den måde?


4. Kan Fireflies egentlig noget?

Indtil videre er det svært at se, at oprørsbevægelsen har haft de helt store sejre. Verden er gået under, og de få tilbageværende sulter, bekæmper og røver fra hinanden og prøver at holde sig på afstand af de smittede. Så hvor er Fireflies, og hvad er deres strategi?


5. Hvilke overlevelses-skills skal jeg skynde mig at lære?

Som seer af ’The Last of Us’ er det svært ikke at få dystopiske tanker undervejs om, hvad man skal kunne for at overleve et fremtidigt nedbrud af civilisationen. Jeg tror f.eks. ikke, der bliver meget brug for hverken smukke influencere eller snappy klummeskrivere… Så hvad kan vi lære af en serie, der gennemspiller det totale sammenbrud og en verden uden el og internet? Prepperen Bill i afsnit 3 var for vild og indrettede en helt egen verden med generator, køkkenhave, el-hegn og klaver. Bør vi alle begynde at tænke over en fremtid uden Wolt og WIFI?

Find mere om
Footer graphics