Marie Kronquist meditation

Marie Kronquist er buddhist: “Hvis vi ikke har opmærksomhed på vores indre, så kommer vi ikke nogen vegne”

Afspil (03:12)
Foto: Rasmus Kahlen

I denne lille dokumentarfilm kan du møde buddhisten Marie Kronquist, som forsøger at forene et moderne liv med fordybelse og ro.

“Der er en tendens til, at al vores opmærksomhed er på den ydre verden og det, der sker omkring os. Og det er også godt langt hen ad vejen. Men hvis vi ikke har en opmærksomhed på vores indre, og på hvordan vi selv har det, jamen så kommer vi ikke rigtigt nogen vegne.”

Sådan siger Marie Kronquist i denne Minidok fra Heartbeats.

Hun er oprindelig uddannet politibetjent, men har i de seneste 15 år arbejdet som buddistisk lærer og undervist i meditation, stilhed, mental træning og mindfulness.

Når man spørger hende om, hvornår hun begyndte at interessere sig for buddhisme, svarer hun, at interessen nok altid har været der. Mens hendes klassekammerater havde plakater af popstjerner på deres vægge, var det derimod John F. Kennedy og Nelson Mandela, som prydede Maries.

“Så der var ingen tvivl om, at jeg havde fokus på noget andet,” siger kvinden, der har brugt de meste af sit liv på at finde sin egen måde at leve et liv med buddhismen, hvor der samtidig er plads til familie og karriere.

I sin hverdag prioriterer hun at give sig selv tid til at meditere i en time hver morgen, og desuden er det vigtigt for hende at give plads til at studere buddhistiske tekster for at blive klogere på sig selv.

Og det er noget alle mennesker, uanset religion, kan lære noget af, mener Marie Kronquist.

“Det er vigtigt, at vi alle sammen stopper op, mærker efter, kigger indad og forholder os til os selv og den måde, vi bruger vores tid og energi på, og hvordan vi lever vores liv,” siger hun.

Find mere om
Footer graphics