Tysk fotograf udstiller storbyens sammenpressede skæbner
Radio & podcast
menu-close

Tysk fotograf udstiller storbyens sammenpressede skæbner

24. oktober 2018 |

Mennesker i storbyer lever tættere end nogensinde før. Ny fotoudstilling viser udviklingen og den til tider vanvittige pladsmangel.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Michael Wolf

Den dobbelte World Press Photo-vinder Michael Wolf er aktuel med ny udstilling, der viser livsbetingelserne i verdens voksende megabyer.

På Deichtorhallen i Hamborg kan man fra 17. november til og med 3. marts opleve ’Life In Cities’, hvor individualiteten opløses i endeløse rækker af ensformige boligblokke, og sammenklemte menneskeansigter presses mod metrotogets fugtige rude på vej hjem fra arbejde.

Og så er der udstillingens omdrejningspunkt, værket ’The Real Toy Story’. Det er en 23 x 4,5 meter stor installation, hvor mere end 20.000 stykker kinesisk legetøj danner ramme om portrætbilleder af de kinesiske arbejdere, der har været med til at producere legetøjet på kæmpefabrikkerne.

Udstillingen ‘Tokyo Compression’ (@Michael Wolf)

Info:

Deichtorhallen Hamburg/House of Photography
Deichtorstrasse 1-2
20095 Hamborg

‘Life in Cities’ af Michael Wolf
17. november til 3. marts
Tirs-søn fra kl. 11 til kl. 18
Pris: €12

Michael Wolf (f. 1954) har siden midt-70’erne dokumenteret forandringerne i det urbane liv. Han har boet i Hong Kong i 25 år, og hans billeder findes i store udstillinger verden over. Du kan besøge hans hjemmeside her.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk