‘Troldspejlet’ bliver et voksenprogram på DR2

Et af DR’s mest elskede og ældste tv-formater fejrer 30 år fødselsdag ved at blive et voksenprogram på DR2.

”For 30 år siden var det at være nørd ikke ligefrem noget, man skiltede med. Man holdt det lidt for sig selv. I dag ved mange flere, at Peter Parker er Spider-Mans hemmelige identitet”, siger Jakob Stegelmann i en video fra DR, der bringer den breaking nyhed, at det elskede tv-magasin, ’Troldspejlet’ flytter til DR2 og samtidig bliver et voksenprogram.

Programmet er det tredje ældste DR-program, kun overgået af ’TV-Avisen’ og Søren Ryges haveprogrammer. ‘Troldspejlet’ har kørt siden 1989 og fejrer altså 30 års fødselsdag ved at rykke fra en månedlig udsendelse på tween-kanalen Ultra til ’kanal klog’ – DR2.

Nørderi, superhelte, tegneserier og fantasy er nemlig blevet mainstream. Se bare på ’Game of Thrones’, de nye ’Star Wars’-episoder, Pokémon Go og alle Marvel-superheltefilmene.

”Forskningen viser, at mange af dem, der så ’Troldspejlet’ som børn, stadig elsker ’Star Wars’ og fantasy og gaming og superhelte, selvom de teknisk set er blevet voksne”, fortæller Stegelmann videre i videoen.

Det nye programformat kommer til at hedde ’Troldspejlet & Co.’ og bliver med publikum og nørdede gæster. DR har endnu ikke meldt en dato ud for premieren.

Foto: Ursula Taylor © Type 1

Find mere om
Footer graphics