Spice Girls
PR-foto

Tidligere Spice Girl er blandt popstjerner fra 90’erne, der anklager avisen The Sun for ulovlig aflytning

Britiske musikere fra 90’er-popgrupper som Spice Girls og Boyzone anklager mediemogulen Rupert Murdoch for telefonaflytninger. Murdochs medieimperium har allerede brugt millioner af pund på lignende anklager.

Tilbage i 2011 endte mediemogulen Rupert Murdoch på forsider verden over, da en kæmpe skandalesag om ulovlige telefonaflytninger af adskillige kendisser og politikere tvang hans avis News of the World til at lukke.

Nu er 90-årige Rupert Murdoch igen i mediernes søgelys.

Denne gang er det en gruppe popstjerner, der alle havde deres storhedstid i 90’erne, som har sagsøgt den britiske tabloidavis The Sun for deres lyssky metoder. Stjernerne hævder alle at have fået deres telefoner hacket og aflyttet af journalister fra avisen, som Murdoch står bag.

Det skriver flere britiske medier på baggrund af en artikel i The Guardian.

Det drejer sig om Melanie Chisholm, bedre kendt som Melanie C eller Sporty Spice, fra Spice Girls, Boyzone-medlemmet Shane Lynch, Hannah Spearritt fra popgruppen S Club 7 og sangerne Ian Watkins og Lee Latchford-Evans fra dance-popgruppen Steps. Det fremgår af retsdokumenter, som Heartbeats er i besiddelse af.

Millioner på advokater

Af retsdokumenterne står Melanie Chisholm, Shane Lynch, Hannah Spearritt, Ian Watkins og Lee Latchford-Evans som de forurettede og Rupert Murdochs mediekoncern News Group Newspapers Limited som de anklagede.

Anklagerne er en påmindelse om, at selvom Rupert Murdoch er sluppet relativt let fra skandalen i 2011, betaler hans firma fortsat enorme summer årligt for at forhindre sager om ulovlig aflytning i at blusse op.

Ifølge The Guardian har Murdoch gennem det seneste årti brugt flere hundrede millioner engelske pund på advokater og erstatningssummer for at afværge potentielt ydmygende offentlige retssager.

Trods utallige anklager rettet specifikt mod The Sun afviser Murdochs imperium hårdnakket kritikken og fastholder, at den ulovlige aflytningspraksis var begrænset til det nu lukkede News of the World.

Ikke desto mindre har tidligere parlamentsmedlem fra Liberaldemokraterne, Simon Hughes, for nyligt vundet en sag om illegal informationsindsamling, der er direkte forbundet med The Sun. Efter aflytning af Simon Hughes private telefonsamtaler bragte avisen i 2006 en forside med overskriften: “A second Limp-Dem confesses: I’m Gay Too.”

Det er advokatfirmaet Hamlins PP, der repræsenterer sangerinden Melanie C. Tidligere har de repræsenteret den irske sanger og sangskriver Ronan Keating, der i juli vandt en lignende retssag mod News Group Newspapers Limited angående krænkelser af hans privatliv, der stod på i en periode over tre årtier.

Firmaet endte med at betale en “betydelig erstatningssum” og give en offentlig undskyldning til sangeren, skriver advokatfirmaet på deres hjemmeside.

“Jeg er glad for, at News Group Newspapers Limited nu har taget ansvar for at udgive utallige artikler om mig og min families privatliv, som skulle være forblevet private. I mange år var jeg mistænksom over for, hvordan mine private informationer blev indsamlet, og jeg er ovenud lykkelig for, at jeg nu kan lægge episoden bag mig og komme videre,” fortæller Ronan Keating.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår en eventuel ny retssag vil finde sted, og hvad de aflyttede musikere håber på at få ud af retssagen.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics