matt damon
Foto: Jessica Forde. © 2021 20th Century Studios

‘The Last Duel’ flopper totalt: Nu får Matt Damons frisure skylden

Også skuespillerens nyanlagte skæg får hårde ord med på vejen af publikum. Filmens instruktør er af en helt anden opfattelse.

Det er ikke altid, at indsatsen står mål med belønningen. Heller ikke i Hollywood, og heller ikke selvom man har brugt 100 millioner dollars på at lave en film med Matt Damon, Ben Affleck, Jodie Comer og Adam Driver.

Det er den stort anlagte Hollywood-film ‘The Last Duel’ et trist eksempel på.

Ingen gider nemlig at se den, og siden premieren i oktober i år har den kun omsat for sølle 27,5 millioner dollars på verdensplan. Den er med andre ord floppet. Totalt.

Og hvis skyld er så det?

Ifølge filmens instruktør, den Oscar-nominerede Riddley Scott, ligger ansvaret hos “de apatiske millenials” – dem, som ikke gider se filmen. Det siger han blandt andet i Marco Marons WTF-podcast, skriver The Hollywood Reporter.

“Jeg tror, det kan koges ned til – hvad vi har i dag, er et publikum, der er vokset op på de her fucking mobiltelefoner. De her millennials vil aldrig lære noget, medmindre de får det at vide på en mobiltelefon,” siger han med henbisning til, at ‘The Last Duel’ er et historisk drama.

Scott indrømmer i podcasten, at han generaliserer med sin kritik, men står ved, at vi er på afveje med mobiltelefonerne, og at det har givet de seneste generationer en forkert selvtillid.

Måske mullet

Men instruktørens udtalelser har fået en del reaktioner.

Og på Twitter er brugerne generelt af en helt anden opfattelse. Tingen er nemlig, at Ben Affleck har fået afbleget sit hår i ‘The Last Duel’, og at Matt Damon har mullet frisure, hvilket allerede fik flere medier til tasterne inden filmens udgivelse. For mange er det bare et for stort turn off.

“JUST THROWING IT OUT THERE but those might be better reasons for your flop of a movie,” skriver en bruger for eksempel.

Også Matt Damon og Ben Afflecks nyanlagte hageskæg får en del af skylden.

“Alle ved, at hvis man giver Ben Affleck det samme gedeskæg som Shaggy fra Scooby Doo, dræber det en film,” skriver Warner Bros-produceren Matthew Ballen, ligesom tv-produceren Kara Schlegl undrer sig over “these stupid little beards“.

På Twitter-profilen Price of Reason, som deler popkulturelle nyheder, er man også stemplet ind i diskussionen, men her mener man, at det er filmens plot som en middelalderlig #MeToo-historie, den er gal med. Andre deler den opfattelse – navnlig på grund af det faktum, at den samme voldtægtscene vises to gange i løbet af filmen. Både voldtægterne og frisurene skulle dog – set med historiske briller – være based on a true story.

Uanset om det er det ene eller det andet forhold, der er skyld i filmens flop, kan man kun håbe at Ridley Scotts næste storfilm, ‘House of Gucci’, går lidt bedre.

The Last Duel’ ikke længere tilgængelig i de danske biografer, men kommer snart på Disney+.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics