Foto: Shutterstock

The Weeknd sætter ny streaming-rekord med populær sang

Med 900.000 streams har en The Weeknd-sang fra 2019 vippet Ed Sheerans ‘Shape of You’ af førstepladsen som den mest streamede sang på Spotify.

Den 1. januar markerer altid et nyt år skudt ind med blændende lys fra raketter. Men for R&B-sangeren The Weeknd var 1. januar 2023 ikke kun ensbetydende med et nyt år, men også en ny rekord.

Den canadiske sanger har opnået æren af den mest streamede sang på Spotify – nogensinde. Det skriver The Weeknd selv på Twitter.

Som det fremgår af tweetet, er sangen ‘Blinding Lights’ fra 2019 nu den mest streamede i verden på Spotify, der er verdens mest bruge musikstreaming-platform.

Ved årsskiftet ramte sangen over 3 milliarder streams og overhalede med 918.000 såkaldte filtrerede streams den hidtidige rekordholder, Ed Sheeran med sangen ‘Shape of You’.

Filtrerede streams er en måde, hvor Spotify frasorterer bot-afspilninger, afbrudte afspilninger og gentagne afspilninger af en sang på repeat. Det er derfor en indikator for, hvor mange gange en sang reelt er blevet afspillet.

The Weeknd, der uden for Spotify og scenekanten er kendt som 32-årige Abel Makkonen Tesfaye, udgav ‘Blinding Lights’ på 2020-albummet ‘After Hours’, der var kustnerens fjerde fuldlængdeudgivelse.

Footer graphics