The L Word: Generation Q
PR foto

‘The L Word’: Banebrydende lesbisk serie vender tilbage

Den banebrydende serie ‘The L Word’ om en flok lækre, succesfulde og sexglade lesbiske kvinder i LA, vender tilbage efter 10 års pause.

Julen falder tidligt i år! Fans af den populære serie ’The L Word’, der sikrede banebrydende lesbisk repræsentation på din tv-skærm, får snart et glædeligt gensyn. Det sker, når den nye serie ’The L Word: Generation Q’ fra 9. december fortsætter historien og bringer det elskede univers tilbage på HBO Nordic. Serien ‘The L Word’ kørte oprindeligt fra 2004-2009, men kommer altså tilbage efter 10 års pause.

Selvom serien i princippet er helt ny, er der heldigvis en del af de gamle kendinge fra den oprindelige serie, der vender tilbage. Det bliver nemlig til et glædeligt gensyn med karakter som Bette Porter (Jennifer Beals), Alice Pieszecki (Leisha Hailey) og ikke mindst hjerteknuseren Shane McCutcheon (Katherine Moennig). Men ikke nok med det, så byder den nye serie faktisk også på et helt nyt cast bestående af forskellige LGBTQIA-karakterer.

‘The L Word’ var i sin tid en banebrydende serie, hvor man fulgte en gruppe primært lesbiske kvinders liv i Californien. Det, at serien fulgte lesbiske karakterer, var i sig selv nyt for mainstream tv.

The New York Times har beskrevet den ikoniske serie sådan her: ”Før ’The L Word’ kunne man nærmest ikke se lesbiske karakterer på tv. Interesserede seere var nødt til at undersøge og gætte – spille små spil for at gætte en karakters seksualitet. (…) Kvinder, der sjældent havde set dem selv på tv, kunne pludselig se lesbiske karakterer, der ikke bare levede komplekse og spændende liv, men som også dyrkede sex på restauranttoiletter og i swimmingpools. Der var intet forsøg på at tage hensyn til publikum (for hvem det var ret nyt at se lesbiske på tv). I stedet var der sex, råt og hæmningsløst, på den der ’du godeste måde’, som man kun kan se på kabel tv.”

Meget er sket med repræsentation af seksuelle minoriteter i popkulturen, siden serien sluttede tilbage i 00’erne, men det er nu stadig ret få serier, der har et helt cast med lesbiske karakterer.  

‘The L Word: Generation Q’ består af otte episoder og kan ses på HBO Nordic fra 9. december.

Find mere om
Footer graphics