marco goecke
Marco Goecke. Foto: Christophe Gateau/dpa/AP Images

Tak for lort: Tysk balletdirektør tværer hundelort ud i hovedet på anmelder

Balletdirektøren ved Statsoperaen i Hannover, Marco Goecke, overfaldt i weekenden en kunstkritiker med et såkaldt “ekskrementangreb”.

Som kunstkritiker i Tyskland lever man livet farligt. I hvert fald hvis man skeler til et af weekendens mere absurde optrin i byen Hannover.

Anmelderen Wiebke Hüster fik nemlig tværet hundelort i ansigtet af balletdirektøren Marco Goecke efter, at han skulle have kritiseret hende verbalt.

Optrinnet, der nu er en sag for politiet, fandt sted til premieren på forestillingen ‘Tro -Kærlighed – Håb’, hvor Goecke efter sigende skulle være blevet stødt over Hüsters fremmøde. Ifølge flere medier havde han anklaget hende for at være skyldig i opsagte sæsonkort og truet hende med bandlysning, inden han hev hundelorten frem. Den stammede i øvrigt fra hans egen hund.

Wiebke Hüster fik efter hændelsen hjælp til at vaske sig på et toilet, hvorefter hun tog på politistationen.

Wiebke Hüster har selv sagt, at overfaldet formentlig er relateret til en særdeles kritisk anmeldelse, hun havde skrevet i Frankfurter Allgemeine Zeitung, af Goeckes stykke ‘In the Dutch Mountain’.

“Du vil skiftevis blive sindssyg og dræbt af kedsomhed, mens du ser på,” stod der blandt andet i anmeldelsen.

Der er forskellige holdinger til, hvorvidt Marco Goeckes handling var planlagt eller impulsiv.

Operaen reagerede i går på hændelsen i en kommentar, hvor de skrev, at de tog “den bevidste nedværdigelse og ydmygelse” ved ekstrementangrebet meget alvorligt. De har også undskyldt overfor Wiebke Hüster, ligesom at de nu ser nærmere på Marco Goeckes ansættelse.

Footer graphics