For nylig kårede World Class verdens bedste bartender i den skotske by Glasgow. Titlen gik til Bannie Kang fra Singapore, men Danmarks bedste bartender, Alexander Remoundos fra TATA Cocktail Bar, Hotel Sanders, i København, sneg sig ind på en flot syvende plads.
Vi har fået ham til at komme med sit bud på en håndfuld cocktails, der gør sig godt i glasset, når det stormer, regner og måske endda sner udenfor.
1. New York flip
Det skal du bruge:
3 cl Bulliet Bourbon
3 cl rød portvin
1 cl sukkersirup
1 æg
Lidt muskatnød
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en shaker, pånær muskatnød, og shake cocktailen uden is. Tilføj nu is og shake igen – denne gang ret kraftigt. Si cocktailen over i et glas og kom lidt revet muskatnød på toppen.
2. Hot Toddy (varm drink)
Det skal du bruge:
4 cl Zacapa 23 rom
1,5 cl honning
1,5 cl frisk citronsaft
5 cl ginger beer
2 cl vand
1 kanelstang
1 stk. stjerneanis
1 appelsinbåd
Et par nelliker
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser, pånær rommen, i en gryde og varm den op, til den næsten koger. Hæld nu rommen i et vinglas og si den varme blanding over i glasset med rom.
Pynt til sidst med en appelsinbåd og top cocktailen med et lille smule ekstra ginger beer.
3. Apples (varm drink)
Det skal du bruge:
4 cl Talisker 10
8 cl æblejuice
0,5 cl citronsaft
1 stk. ingefær
1 kanelstilk
Lidt allehånde
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser, pånær whisky, i en gryde og varm den op, til den næsten koger. Hæld nu whiskyen i et glas efter eget ønske og si den varme blanding over i glasset med whisky. Pynt til sidst med en kanelstilk på toppen.
4. Singapore Sling
Det skal du bruge:
3 cl Tanqueray 10
2 cl kirsebærlikør
1 cl Dom Bénédictine-likør
1 cl appelsinlikør
2 dl limesaft
5 cl ananasjuice
2 skvæt Angostura bitters
Mintkvist
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienserne i en shaker. Shake nu hårdt i otte sekunder og hæld cocktailen i en highball-glas. Pynt til sidst med lidt mint og et kirsebær.
5. Espresso Martini (med et twist)
Det skal du bruge:
3 cl Ketel One Vodka
1,5 cl Creme de Cacao ( mørk chocoladelikør)
3 cl frisklavet espresso
1 cl ahornsirup
1 et lille stykke appelsinskal
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienser i en shaker med is og shake hårdt i otte sekunder. Si nu det hele i et cocktailglas og pynt med et lille stykke appelsinskal på toppen.
Topfoto: Alexander Remoundos i aktion under World Class-finalen i Glasgow, hvor han fik en flot syvendeplads (PR-foto)