smacthepony

Ponyen rider igen: Den legendariske sketchserie ’Smack the Pony’ planlægger comeback

Spænd stigbøjlerne, og smæk ponyen. Damerne fra den Emmy-belønnede sketchserie ’Smack the Pony’ arbejder på ny og – forhåbentlig stadig – genial satire til os.

De tre kvikke og højkomiske idédamer bag ‘Smack the Pony’, Doon MacKichan, Fiona Allen og Sally Phillips, satte fokus på køn og de bizarre dynamikker, der kan opstår mellem moderne mænd og kvinder. Det var morsomheder på den pinlige måde, hvor bizarre forviklinger altid havde tråde til noget meget genkendeligt og kontor-hverdags-agtigt – bare skruet op på fuld styrke på underligheds-knappen.

I slutningen af 90’erne og i starten af 00’erne blev ’Smack the Pony’ kaldt det endelige gennembrug for kvindelig tv-komik, og på det tidspunkt var tv-komikken da også domineret af sjove mænd. Kvinderne fik ofte kun biroller. Men her var pludselig et helt hold af kvinder, som styrede hele skuden og vandt flere Emmys for bedste underholdningsprogram.

I mandags fortalte komiker-trioen så til The Guardian, at de arbejder på et comeback i år. Der er desværre ikke meldt hverken dato eller format ud, men det bliver interessant at se, hvad de tre i dag tør kaste sig over af satire om kvinden anno 2019. Forhåbentlig sparker de her damer stadig røv!

Trænger du til at blive taget tilbage til 2003? Her er tre gode ‘Smack the Pony’ grin: 

Noget af det bedste ved ‘Smack the Pony’s humor er deres evne til at gøre grin med moderne kvindetyper, især i disse casting-agtige videoer, hvor kvinder bliver ‘interviewet’ om deres bizarre forventninger til parforhold og mænd.

Eller når de laver underspillet sjov med den telefontalende og Financial Times-læsende karrierekvinde iført skjorte og ‘kontor’-nederdel, der er toptrænet i at få alt til at lyde klogt og autoritært.

Kan du huske den bizarre, britiske sketchserie ‘Smack the Pony’? Det er 16 år siden, at den blev sendt på DR2, og navnet tænder for 00’er nostalgien. Dengang var kvinder i tv-satire i øvrigt meget sjældne. Danskerne blev med ‘Smack the Pony’ budt på små, skarpe sketches med bl.a. neurotiske karrierekvinder, glubske mandejægere, forkælede voksen-pigebørn, ’thirtysomething’-kvinder i desperat kapløb mod deres indre biologiske ur og mænd med sarte nerver og læger med berøringsangst. For at nævne nogle stykker.

Foto øverst: Channel 4 

Find mere om
Footer graphics