Janne Aagaard

‘Forbrydelse og Straf’: Skal vi tilgive kriminelle, som er ligeglade med deres forbrydelse?

Foto: Rasmus Kahlen

‘Forbrydelse og Straf’: Skal vi tilgive kriminelle, som er ligeglade med deres forbrydelse?

Janne Aagaard har fængselspræst Erik Adrian i studiet for at tale om tilgivelse.

Samfund En del af serien:

Forbrydelse og Straf

'Forbrydelse og Straf' er Heartbeats' true crime-podcast. Den farlige krimi-virus har vært Janne Aagaard lidt af siden hovedopgaven på journalisthøjskolen om særligt stærke fanger i danske og svenske fængsler.

Janne Aagaard har beskæftiget sig med kriminologi, forbrydelse og straf først som krimireporter på Ekstra Bladet, senere som underviser på politiskolen, redaktør ved rigspolitiet og kommunikationschef hos Fyns politi. Aagaard er uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1998 og har læst kriminologi i forbindelse med sin masteruddannelse på University of Queensland i 2005.

Som tidligere krimireporter har Janne Aagaard talt med en del indsatte – især dømte for ganske grove forbrydelser – og ofte har hun undret sig over manglen på erkendelse, altså at man vedgår sig, at man har overtrådt loven. For kan man angre, hvis man ikke erkender sin forbrydelse? Eller hvis man ikke synes, at forbrydelsen har ofre? For at få hjælp til at besvare disse spørgsmål har Janne inviteret fængselspræst Erik Adrian i studiet for at tale om gammeldags begreber som tilgivelse, anger og erkendelse.

Find mere om
Footer graphics