God dataetik: Hvad skal din leder vide om dig?

Eller vælg, hvor du vil lytte

God dataetik: Hvad skal din leder vide om dig?

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af podcastserien ‘Hvem bestemmer i morgen’ handler det om de etiske grænser, når vi bruger softwareassistenter i ledelsen.

Sponsoreret En del af serien:

Hvem bestemmer i morgen?

En podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads. Sammen med vært Erik Korsvik Østergaard kigger vi 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem det er, der kommer til at sætte dagsordenen. I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed, diversitet og andre temaer, som fremtidens ledere skal balancere. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

I forlængelse af sidste afsnit kigger vi på, hvor vi skal sætte grænserne for, hvad vores ledere skal vide om vores privatliv – og om vores arbejdsvaner.

Skal lederen vide, om vi tjekker mails om natten og måske ikke får så meget søvn? Skal de vide, hvor koncentreret vi arbejder? Skal de have adgang til vores sundhedsdata?

Lederen vil fx kunne spotte stress, inden det går galt eller kunne hjælpe med at fjerne psykologisk utryghed, eller afvæbne konflikter – men hvor går grænsen?

Med i studiet i dag for at diskutere de etiske grænser for brug af data er Mikkel Flyverbom, professor ved CBS og medlem af Regeringens Dataetiske Råd og Sahra-Josephine Hjorth, co-founder og CEO hos Canopy Lab. I podcasten vil du også høre et kort indslag med CTO hos Peakon, Anne-Sofie Nielsen.

Footer graphics