’37 timer’ med Thomas Gommesen: “Mange sagde, at det er nemmere at få et job, når man har et job, men det lykkedes bare ikke for mig”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Lasse Lund Grafik: Mia McCaul

’37 timer’ med Thomas Gommesen: “Mange sagde, at det er nemmere at få et job, når man har et job, men det lykkedes bare ikke for mig”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Thomas Gommesen var ikke glad i sit ellers prestigefyldte marketingjob. Alligevel skulle der gå flere år, før han tog skridtet og sagde op. For hvordan ved man, det er tid til at komme videre, også selvom man ikke har fået et nyt job?

I samarbejde med:
Arbejdsliv En del af serien:

37 timer - med Abdel Aziz Mahmoud

Podcasten er produceret af Heartbeats i samarbejde med Akademikernes A-kasse.

Abdel Aziz Mahmoud har prøvet det på egen krop. Arbejdet flød ud over de 37 timer – og det gør det nogle gange stadigvæk. Det påvirker hans mentale helbred og har tidligere resulteret i angstanfald og en sygemelding.

Derfor undersøger han i denne podcastserie, hvordan vi har det i vores arbejdsliv ved at invitere en række kendte og ukendte danskere ind til en snak om alle de emner, der kan gnave i nattesøvnen og forhindre os fra at folde os helt ud.

For det er vigtigt, hvordan vi bruger vores arbejdstid, når den nu fylder så mange af vores vågne timer.

Thomas Gommesen oplevede på egen krop, hvad der kan ske, når man ikke trives i sit job. Hvordan det kan påvirke ens humør og de folk, man har omkring sig. I over fire år havde han et marketingjob hos TV2, og selvom han hurtigt vidste, at han skulle videre derfra, blev han alligevel hængende. 

“Jeg blev en smule passiv aggressiv og en dårligere udgave af mig selv, har jeg efterfølgende hørt fra nogle af dem, jeg har nær,” siger Thomas Gommesen.

Han var godt klar over, at han ikke trivedes med sine arbejdsopgaver eller det stillesiddende skrivebordsarbejde. Derfor søgte han også løbende andre stillinger, for han havde fået at vide, at det er nemmere at få et job, når man har et. Men det lykkedes aldrig for ham, og pludselig var der gået over fire år. 

“I dag er jeg mere stolt af at sige, hvad jeg laver”

Thomas Gommesen nåede at søge over 60 gymnasiestillinger, før han til sidst samlede modet til at sige sit job op uden at have et nyt på hånden. Han blev klar over, at når bekymringerne for at gå arbejdsløs er mindre end bekymringer for at blive, så er det tid til at tage skridtet og komme videre. 

Efter et job som lærervikar på en folkeskole, lykkedes det Thomas Gommesen at få en stilling som gymnasielærer. Og i dag trives han i sit arbejde. Han finder mening i at være sammen med eleverne hver dag og se dem udvikle sig. Og selvom det nye job på mange måder også er hårdere end det gamle, så er han i dag træt på en helt anden måde, når han kommer hjem. Han kan i det hele taget se mange forskelle fra tidligere. Han har igen overskud til at dyrke sine interesser og relationer uden for arbejdet, og så fortæller han mere om sit job, end han gjorde før.

“I dag er jeg mere stolt af at sige, hvad jeg laver,” siger Thomas Gommesen.

Du kan høre hele historien i episoden, som er ude alle steder, du hører podcasts.


Vært: Abdel Aziz Mahmoud
Produktion og klip: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Tristan Wieleman

Find mere om
Footer graphics