’37 timer’ med Amalie: “Når man har arbejdet på sit speciale i et år, føles det som et kæmpe tomrum bagefter”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto og grafik: Rita Kuhlmann

’37 timer’ med Amalie: “Når man har arbejdet på sit speciale i et år, føles det som et kæmpe tomrum bagefter”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Amalie landede som nyuddannet et prestigefyldt drømmejob. Men hurtigt følte hun sig overflødig og utilstrækkelig. Så hun blev ved med at tage opgaver og ansvarsområder på sig. I dag er hun sygemeldt med stress, og du kan høre hele hendes historie i denne episode af ’37 timer’.

I samarbejde med:
Livsstil En del af serien:

37 timer - med Abdel Aziz Mahmoud

Podcasten er produceret af Heartbeats i samarbejde med Akademikernes A-kasse.

Abdel Aziz Mahmoud har prøvet det på egen krop. Arbejdet flød ud over de 37 timer – og det gør det nogle gange stadigvæk. Det påvirker hans mentale helbred og har tidligere resulteret i angstanfald og en sygemelding.

Derfor undersøger han i denne podcastserie, hvordan vi har det i vores arbejdsliv ved at invitere en række kendte og ukendte danskere ind til en snak om alle de emner, der kan gnave i nattesøvnen og forhindre os fra at folde os helt ud.

For det er vigtigt, hvordan vi bruger vores arbejdstid, når den nu fylder så mange af vores vågne timer.

“Jeg er bare grådlabil,” siger Amalie, da hun møder Abdel Aziz Mahmoud i studiet. Amalie er midt i en sygemelding, og udover at stressen påvirker hendes kognition meget, så har hun også følelserne udenpå tøjet for tiden.

Amalie har altid været ambitiøs, men da hun afleverede sit speciale i molekylær biologi i sommeren 2020, oplevede hun ikke den store eufori i tiden efter. Faktisk havde hun det ikke så godt.

“Når man har arbejdet på sit speciale i et år, så føles det som et kæmpe tomrum bagefter,” fortæller hun.

Alt hun havde arbejdet hen mod var færdigt, og nu skulle hun ud på arbejdsmarkedet. Hun var usikker på egne evner, og hvad hun egentlig havde fået med fra universitetet. Så hun tog et job som laborant, som hun egentlig var overkvalificeret til. 

Hurtigt føltes opgaverne dog ensformige, og hun blev ikke udfordret nok. Derfor satte hun jagten ind på et mere passende job, og da muligheden for et drømmejob i en stor virksomhed inden for hendes felt bød sig, blev hun overrasket over at være den, der landede jobbet. 

“Jeg havde ikke regnet med, at det var såden en som mig, som kunne få det job i såden en virksomhed. Så det var jeg også stolt af,” fortæller Amalie.

I tiden efter følte hun, at hun sad i “den gyldne stol”, og at hun skulle være glad for sit nye prestigefyldte job. Men alligevel sneg der sig en følelse af overflødighed ind. Opgaverne var ikke, som hun havde regnet med. Efterhånden tog Amalie mere og mere ansvar på sig, og flere og flere opgaver for at føle, at hun gjorde en forskel på jobbet. Men pludselig begyndte det at melde sig, som hun i dag ved er stresssymptomer. 

Amalie ved, at hun ikke er den eneste med de her oplevelser som ny på arbejdsmarkedet. Så det er vigtigt for hende at stå frem med sin historie, for måske at kunne hjælpe andre med at opfange signalerne før, hun selv gjorde.

Amalie har valgt at være delvist anonym, men redaktionen kender hendes fulde navn og arbejdsplads. Du kan lytte til både første og anden episode af den nye sæson af ’37 timer’, der hvor du finder dine podcasts.


Vært: Abdel Aziz Mahmoud
Produktion og klip: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Tristan Wieleman

Footer graphics