telefon giphy

Morgenbeats: Hjælp, mine DM’s er på kaoskurs

Denne uge kigger Morgenbeats på både beskedkaos og Tobias Rahims voldsomme knallerthår

VI har brug for et navn til en digital tilstand eller diagnose i fremvækst, som jeg har observeret. Så nu prøver jeg lige en teori af på jer, søde nyhedsbrevslæsere. For hvad skal vi kalde det, når man bruger en stor del af sin vågne tid på at lede efter, hvor man sidst skrev sammen med en ven? DM-diffus? Indbakke-kuller? Besked-kaos? Mennesker over en vis alder vil være lost over denne problemstilling, men problemet er denne konstante, skriftlige samtale på telefonen med 20-30 herlige mennesker, som skaber forvirring.

Jeg har (naturligvis) de bedste venner i verden, og de er meget kommunikative. Og jeg er til stede på alle mulige sociale medier, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn. Alle disse platforme har hver en privat indbakke, dertil kommer telefonens egne platforme, og jeg kan udover Messenger også prale af en konto på Signal og WhatsApp. Så hver dag modtager jeg en lind strøm af beskeder, aftaleforslag og hjerte-emoji’s på skiftende platforme fra venner, familie og beskendte. Det være sig på Instagram, på Messenger, på sms, tilmed også på e-mail i ny og næ, hvilket gør, at jeg sidder og leder efter, hvor vi skrev sammen sidst, hvis jeg lige skal mindes om en aftale. Og tit er udvekslingen pist forsvundet, et sted i telefonen

Jeg tænker, at vi er mange, som må føle denne platforms-forvirring. Hvor skrev vi sammen? Og hvad aftalte vi? En samtale kan starte ved, at en ven svarer på en story på Instagram, og så kører den videre på Messenger og ender på sms, og jeg sidder og roder rundt og leder efter, hvad vi kom frem til. Jeg er med på, at der er mange større problemer i verden end dette absolut ilandsproblem, men findes der mon alligevel et værktøj, der kan hjælpe med at gøre den digitale kommunikation lettere, især for os med en stor omgangskreds og et stort kommunikationsbehov? Tip modtages gerne på: ditte@heartbeats.dk

Af Ditte Giese

Top, top serie på vej         

Den britiske serie ’Top Dog’ har levet en omskiftelig tilværelse. De første to sæsoner levede den på Channel 4, hvorefter den blev droppet. Heldigvis havde Drake kastet sin kærlighed på den, og fik Netflix til at genoplive den.

Serien tager udgangspunkt i den britiske underverden, hvor unge mænd kæmper om gadehandlen af stoffer i kampen om at blive den næste ’top dog’. Det er en fremragende serie, der både er spændende og giver et unikt indblik i Londons undergrund. Ny sæson kommer på Netflix 18. marts, og hvis du ikke er stået på, er det nu.

Free Willy! (eller delfinerne)

Delfinen er et nuttet dyr, men også lidt er et symbol på menneskets magt over naturen. Længe har turister opsøgt delfinsafarier eller besøgt dyreparker med delfinshows. Men nu lukker Skandinaviens sidste delfinarium, Kolmården i Östergötland, og dermed er det slut med delfiner som underholdning i Norden. ”Delfiner er blevet brugt som underholdning i Kolmården i årtier. Delfiner er yderst intelligente vilde dyr, der ikke trives i fangenskab, og det er derfor værd at fejre, at Zoo’en nu vil stoppe med at udnytte de 12 delfiner, der i dag lever der,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark. De 12 delfiner skal nu have et nyt hjem, og dyreparken vil fremover fokusere på artsbevarelse.

delfin
Foto: World Animal Protection

Tag med på operarejse

Lige nu kan du opleve Frederik Cilius og Rasmus Bruun spille ’Den Korte Live’ for fyldte sale. Et stykke de snart også tager til Aarhus, Aalborg og Odense. Men hvis du ikke kan få nok (og hvem kan det?), så har de også lavet en rigtig fin road trip-serie, ’Operarejsen, der kan ses på DR. Her har de taget komponisten Allan Gravgaard Madsen, som mange måske kender som Speaker Allan, med rundt i en autocamper for at give ham inspiration til at skrive sin næste opera. De tre spiser, drikker og nyder sig gennem den europæiske finkultur, så det er en fornøjelse.   

Tobias Rahim hylder det gamle Nørrebro

Alt hvad multikunstneren Tobias Rahim rører ved i disse år, bliver til guld. Hans seneste single, ‘Mucki Bar’, er ingen undtagelse. En glad sommer-vibe sang om at arbejde deltid på Nørrebro-beverdingen Mucki Bar og gå og drømme om en pige, mens man vasker borde af og drikker med alle, “der har et gram eller halvandet”. Der optræder Tuborg-lædervest, bland-selv-slik, motorcykel, hustlere på gaden og et voldsomt blæret knallerthår i videoen, som du kan nyde her:

Det bedste fra Heartbeats

Endnu en uge i krigens skygge. Ditte Lynge og Oliver Ruby fulgte en gruppe danske venner ned til den polsk-ukrainske grænse, hvor de har leveret nødhjælp. Du kan læse tredje kapitel her.

Krigen i Ukraine har gjort spørgsmålet om ligestilling i værnepligten aktuel igen. Det er gammeldags og uacceptabelt, at kun halvdelen af vores lands befolkning tvinges til session. Det må være alle eller ingen i et ligestillet land, skriver Ditte Giese i denne klumme.

Det skal ikke kun handle om krig og ødelæggelse. Der kommer heldigvis også børn til verden. Vores podcast om fertilitet ’Join The Puddingclub’ er tilbage med en ny sæson, hvor der kommer et nyt afsnit hver onsdag. Du kan høre første episode her, hvor der er en masse herlig babypludren.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics