Toiletpapir
Foto: Unsplash

Morgenbeats: Godmorgen karantæneramte, hvordan har vi det så i dag, mens vi venter på miraklet?

Nu gider vi ikke tale om COVID-19 mere, vel? Vi skal videre, ja vi skal, så lad os kaste os ud i alt det, du kan foretage dig indenfor.

1. Dengang Mette kunne smile

Det er svært at huske, men der var faktisk engang i en ikke så fjern fortid, hvor Mette Frederiksen – og resten af Folketinget for den sags skyld – kunne grine afslappet og ganske frit. Det er ikke til at forstå, at dette klip kun er fem måneder gammelt.

2. Stræk og bøj

Nød lærer nøgen kvinde at spinne. Men hvad hvis hendes spinningtime er aflyst på grund af corona? Så må hun ud på den analoge cykel, løbe en tur i det gode vejr eller bruge en app. Jeg løb selv den første 10 km forårstur i shorts i går langs vandet – og undgik selvfølgelig at komme for tæt på alle de andre medborgere, der også var ude i deres egne små karantæne-verdener. Nogle havde panik i øjnene, hvis de så andre nærme sig deres sikkerhedszone, mens andre var skide ligeglade. Sådan er der så meget. Min Nike Plus-app har ligget stille i lang tid, men nu er det tid til at få støvet den af og komme i gang med at bevæge det gamle korpus igen.Og måske skulle man også prøve yogastream.dk

Mens BNP’et falder, stiger BMI’et.

3. Gratis live

I det hele taget er jeg lidt vild med, at man ikke rigtigt kan bruge penge for tiden. Der ryger ikke liiiige 500 kroner, fordi børnene vil i biografen eller liiiige 75 kroner på en latte nede om hjørnet. Men derfor kan man jo sagtens komme til at savne lidt kulturelle input. Gyldendal Morgen, som normalt er et meget fint arrangement, hvor man over en croissant og en termokande kaffe er i godt selskab med en aktuel forfatter, er selvfølgelig blevet aflyst, men nu live streamer Gyldendal arrangementet, så man kan være med hjemmefra og selv bestemme, om man måske vil have noget helt andet end kaffe og croissant. I denne uge glæder jeg mig for ekempel til Kirsten Thorup på onsdag, Dy Plambeck på torsdag og Mikkel Frey Damgaard på fredag. Værten for arrangementerne er Mikkel Fønsskov, og det hele foregår under hashtagget #derhjemmesammen

4. Og så er det altså hende her …

…som har hamstret dit toiletpapir, skulle vi hilse og sige.

5. Sammen alene

John Travolta forbereder sit move på Olivia Newton-John i drive in-biografen i ‘Grease’. Har vi i øvrigt fortalt, at John Travolta er blevet smittet med COVID-19? Nååå nej, det var bare en slem omgang ‘Saturday Night Fever’!

Det er lige så oldschool som tarteletter og Giro 413, men af en eller anden grund (uden tvivl vejret) har vi aldrig rigtigt taget drive in-biografer til os herhjemme. Men hvad er mere oplagt i disse tider end at forskanse sig med cola, popcorn og håndsprit bag sin egen bilrude og se en god film. Sidst vi tjekkede, var Lynge Drive In Bio i hvert fald ikke lukket.

6. A eller B?

Hvad ville du vælge, hvis DU skulle i karantæne? Ham her er ikke i tvivl.

https://www.youtube.com/watch?v=QIsxwKnnKB8

7. Digital kunst

Mens verdens smukkeste kunstmuseum – Louisiana naturligvis – er lukket, kan du hjemme fra sofaen nyde Louisiana Channels digitale univers.
Siden 2012 har Louisiana Channel udsendt knap 750 videoer med nogle af tidens største navne indenfor kunst og kultur. Godt 16.000 gange dagligt ser brugere over hele verden en video produceret i Humlebæk, og i en tid, hvor et stort antal museer rundt om på kloden er lukket for besøg, oplever Louisiana Channel stor interesse for det gratis indhold – og sørger stadig for, at der ugentlig udkommer to videoer til et globalt publikum.

8. Flere gratis koncerter

I sidste uge skrev vi også om Coronakoncerter.dk og den gode Mathæus Bech, som har taget initiativ til at livestreame koncerter. Nu har Mathæus Bech fået flere navne på programmet, og i aften kl. 20 kan du høre Lydmor og på onsdag Moi Caprice.  

Lydmor
Lydmor. PR-foto: Neal McQueen

9. Og så glemte jeg…

… endnu en yndlingsbog på listen over sidste uges mest epidemiske kriselitteratur, nemlig selvfølgelig Thomas Manns’ (u)dødelige ‘Døden i Venedig’ om et udbrud af pest i den italienske kanalby.

10. Mens vi venter på miraklet

Take it away, Leonard. Vi har brug for det!

Footer graphics