Foto: Warner Bros.

Klassisk gyserkomedie fra Tim Burton får en opfølger 

Det er tid til endnu en opfølger på en gammel klassiker. Denne gang er det Tim Burtons ‘Beetlejuice’, som får en toer

Der er kommet en ny filmtrend, hvor store instruktører enten laver opfølgere eller remakes af deres største hits. For nylig kom det frem, at ‘Mean Girls’ får et remake, og herhjemme lavede Lars Von Trier sidste år en opfølger til ‘Riget’, og Ole Bornedal har som bekendt lige lavet en opfølger til ‘Nattevagten’.

Nu er det så horror-komedie instruktøren Tim Burton, som forfølger sit 80’er hit ‘Beetlejuice’ om den gakkede poltergejst. Filmen satte for alvor gang i Tim Burtons karriere og manifesterede det univers, han efterfølgende har brugt i mange af sine andre film. 

Siden den originale film blev en succes, har der været tale om at lave en opfølger, men af ukendte årsager blev det aldrig til noget. Der er dog lavet både en animeret serie og en musical over filmen, og i 2010 var der så igen snak om at lave en opfølger, men heller ikke her blev det til noget. Men nu 35 år efter originalens premiere bliver ‘Beetlejuice 2’ endelig en realitet. Det skriver Collider.

I originalen følger man et for nyligt afgået ægtepar, der hjemsøger det nye og dysfunktionelle par, som har overtaget deres hus. Karakteren Beetlejuice, som er et spøgelse, er genial, sjov og skræmmende spillet af Michael Keaton tidligt i hans karriere, hvor han også lavede stand-up.  

Indtil videre er der ikke meget information om den nye films handling, til gengæld er det fulde cast annonceret, og det er temmelig imponerende. Både Winona Ryder og Michael Keaton vender tilbage til deres roller fra første film, som henholdsvis Lydia og Beetlejuice, men også Willem Dafoe og Tim Burtons nye protegé Jenna Ortega er på rollelisten. 

Opfølgeren til ‘Beetlejuice’ er sat til at få premiere i biograferne i USA i september 2024 og vil efterfølgende kunne ses på streamingtjenesten MAX (det gamle HBO MAX). 

Find mere om
Footer graphics