Her er min sommer: Satiriker Nina Rask glæder sig til at vise sin nye brystkasse frem og skabe sig i skyggen

Efter et par ængstelige år føler skuespiller og satiriker Nina Rask endelig, at hun kan glæde sig til sommeren. I år går turen blandt andet til Grækenland og Italien, hvor hun skal drikke sangria og sidde i en skyggeplet og skabe sig.

Hvad er det første du tænker på, når jeg siger sommer?

“Ligge i en park, drikke øl i Blågårdsgade, sole på Dronning Louises Bro og være på festivaler.” 

Hvad glæder du dig allermest til denne sommer? 

“Jeg glæder mig til det hele, fordi hvis jeg skal være ærlig, så har jeg egentlig haft nogle lidt svære somre de seneste par år, fordi jeg har været rigtig syg af angst og haft ondt i livet. Det fyldte rigtig meget, fra jeg var 18 år, til jeg var 21. Og når man ikke har det særlig godt, så er det ekstra konfronterende at have det dårligt, når vejret er godt, og alle andre omkring en er glade. 

Nu føler jeg, at jeg er kommet ud på den anden side, så jeg glæder mig ægte til en sommer, der er light og lys. Så det er det, jeg glæder mig mest til. Og så vil jeg bare gerne sige, at folk skal huske at gøre nye ting, så dagene ikke flyder for meget sammen.” 

Skal du på nogle ferier eller udlandsrejser? 

“Jeg skal i sommerhus både i Grækenland og i Italien med nogle venner, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Og så skal jeg på en masse festivaler, blandt andet Roskilde Festival og Smukfest. 

I Grækenland skal vi til en lille by, der hedder Kombi, som ligger sydpå i fastlandet. Min farmor og farfar har et sommerhus dernede, så jeg har været der næsten hver sommer hele min barndom. Men i år tager jeg otte venner med.

Det er en blandet vennegruppe fra alle mulige steder, den ene er min ekskæreste, som jeg også bor med, en anden er en efterskoleven, og en tredje kender jeg fra teater. De andre har jeg bare mødt gennem miljøet og andre venner. Normalt er vi omkring 16, der hænger rigtig meget ud, og vi er så otte af os, der tager afsted.” 

Privatfoto

Nina Terese Rask

Født i 1998 og bor på Nørrebro i København.

Skuespiller, satiriker og kendt fra DR’s Talenthold. Står blandt andet bag podcasten ’Hvor regnbuen ender’.

Hvad tænker du på, når du tænker på sommerhuset i Grækenland? 

“Jeg tænker på meget, meget, meget varmt vejr. Og jeg tænker på at være solskoldet og sidde i skyggen og være smurt ind i græsk yoghurt for at forhindre huden i at falde af. Lege med græshopper og biller og kæle med hjemløse katte. Jeg tænker på græsk grillmad og lyden af cikader om natten. Sove med hvide lagner i stedet for dyner. Jeg tænker på at læse dårlige krimiromaner, drikke saftevand og Coca Cola Zero og lege vandkamp med min søster i gården.” 

Hvem skal du til Italien med? 

“Mine veninder Sille og Sidsel og en masse af deres venner, som jeg også er blevet venner med. Sådan nogle journalisttyper, ha ha. Jeg kan ikke huske, hvad byen hedder, men det er tæt på grænsen til Frankrig, så vi flyver til Nice.” 

Er der noget, du ved med sikkerhed, du skal sætte tænderne i, når I kommer til Italien?

“Måske bare en god burrata. Og så tror jeg, at jeg skal drikke en masse kold rosévin og sangria og bare sidde i skyggen og skabe mig.” 

”Skabe dig”? 

“Ja, når man drikker sig den der gode dagsbrandert på og begynder at kloge sig på alle mulige ting, man ikke ved en skid om. Når man bare sidder og råber hinanden ind i ansigtet, ha ha.”

Er der noget, du glæder dig til at skulle ud og flashe til sommer? Måske et par smarte solbriller eller andet? 

“Nok min nye brystkasse, som er et halvt år gammel. Den er lige helet, efter jeg fik lavet en topoperation, hvor mine bryster blev fjernet, fordi jeg er nonbinær og i mange år har følt et stort ubehag over at have bryster. Så nu har jeg endelig en flad kasse, som jeg er enormt glad for.” 

Privatfoto

Har du et bud på, hvad der bliver årets sommertrack? 

“Sidste år var det helt sikkert ’Nasty Sommer’ med Tessa og ’Cool for the summer’ med Demi Lovato. Men det her års banger har jeg ikke rigtig fundet endnu, men jeg tror, at det enten bliver ’Good Ones’ med Charli XCX, ’About Damn Time’ med Lizzo eller ’Helt Okay’ med Faber. Det er dem, jeg hører rigtig meget lige nu.” 

Har du et sommerminde, der træder særligt tydeligt frem? 

“Sidste sommer tog mine 16 venner og jeg ned i min venindes forældres sommerhus på Lolland, sådan en rigtig gammel gård. Det er de samme, som jeg skal til Grækenland med. Og der var vi en uge, og det var bare så nice! Det var helt festivalagtigt, fordi vi var så mange, samtidig med at vi var i sommerhus. Der var langbordsmiddage, quizzer, lange aftener med sladder og råb henover bordet. Grin, vin og dårlige drinks. Floor og masser af dårlige beslutninger. Blandt andet kørte vi i biler henover markerne. Det var bare virkelig, virkelig smukt, og vejret var fantastisk.” 

Footer graphics