Foto: Shutterstock

Her er listen over de kunstnere, der har tjent flest penge i 2022

Heartbeats giver dig her listen, over de kunstnere, der har haft det mest indbringende 2022

Forbes.com har netop udgivet deres liste over de kunstnere, der havde den højeste indtjening i 2022. Blandt top 10 finder man store navne som Rolling Stones, Taylor Swift og skaberne bag The Simpsons, Matt Groening og James L. Brooks. Men der var også plads til overraskelser som reggaeton-stjernen Bad Bunny og den tidligere The Police frontfigur Sting.

Du kan se hele listen her:

10: Bad Bunny – 88 mio. dollars (611 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

Bad Bunny, med det borgerlige navn Benito Antonio Martínez Ocasio, har haft et særdeles godt år. For første gang i karrieren, er den 28-årige rapper og reggaeton-stjerne på Forbes’ top-10 liste over kunstnere med den højeste indtjening. Udover reklameindtjeninger fra bl.a. Adidas og Corona-øl, samt diverse royalties fra sit musikkartotek, var det i særdeleshed hans to store turnéer, der gav ham den flotte indtjening. I foråret 2022 tog han på USA turné, og i efteråret var han på turné i både USA og rundt i Latinamerika.

9: Taylor Swift – 92 mio. dollars (639 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

Selvom 639 millioner kroner lyder som en vanvittig indtjening, ligner det, at vi i år har set et af Taylor Swifts dårligere indtjeningsår. Det skyldes, at den 33-årige pop-stjernes indtjening i 2022 stort set kun beror på indtjening fra royalties og indkomst fra streamingtjenester som Spotify. Hun satte dog billetter til salg i november til sin store turné i 2023, som vil strække sig over 52 koncerter, og det førte til, at hjemmesiden Ticketmaster brød sammen. Billetterne blev revet væk, og med hendes seneste album ‘Midnights’, der udkom i slutningen af 2022, kan vi sagtens forvente, at Taylor Swifts 2023 bliver endnu bedre. Måske kommer hun ligefrem tilbage som nr. 1 på listen, som hun senest var i 2019.

8: James Cameron – 95 mio. dollars (660 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

Det virker til, at alt James Cameron rører ved bliver til guld. I hvert fald i billetlugerne. I sin seneste film, ‘Avatar – The Way of Water’, tager James Cameron os tilbage til de blå rumvæsner på månen Pandora. Det er den fjerde mest indbringende film nogensinde, og nummer ét og tre på listen er filmene ‘Avatar (1)’ og ‘Titanic’, der også er lavet af James Cameron. Men selvom han stadig tjener på sine gamle film, må det formodes, at langt størstedelen af de 95 mio. dollars er kommet fra den nye ‘Avatar’-film.

7: The Rolling Stones – 98 mio. dollars (681 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

The stones keep rolling. Endnu engang har de aldrende rock-stjerner brugt 2022 på en omfattende turné. Og taget sig godt betalt i processen. Det ser ud til, at der ikke er noget, der kan stoppe dem, og mon ikke vi også får dem at se til næste år? Intet er fastlagt endnu, men det skulle ligne dem dårligt, hvis ikke scenen og de store stadionkoncerter trækker Mick Jagger og holdet ud på endnu en turné.

6: Brad Pitt – 100 mio. dollars (694 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

På sjettepladsen finder vi nok den mest kendte Hollywood-stjerne. Brad Pitt har haft et yderst indbringende år som skuespiller. Via sine film ‘The Lost City’, ‘Bullet Train’ og ‘Babylon’ har han tjent omkring 30 mio. dollars. Men den største indtjening har han fået fra salget af sit produktionsselskab Plan B. Plan B har stået bag storfilm som ‘Moonlight’, ’12 years a Slave’ og ‘The Departed’. Men eftersom de fleste af Brad Pitts penge er kommet via salget af majoritetsandelen af Plan B, er det ikke sikkert vi får den 59-årige stjerne at se igen på næste års liste.

5: James L. Brooks & Matt Groening – 105 mio. dollars (729 mio. kr.)

Foto: Shutterstock

Skaberne bag den globalt genkendelige serie ‘The Simpsons’ bliver ved med at hive penge ind. Selvom den såkaldte Simpsons Mania for alvor tog verden med storm i 90’erne, og nogle vil mene serien har sine bedste år bag sig, så bliver Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie ved med at tjene penge til deres skabere. Selvfølgelig får de stadig penge ind fra genudsendelser, tænk bare på de gentagende afsnit, der kører på dansk tv. Men den største indtægt kommer fra salget af rettighederne til streamingtjenesten Disney+ i 2019. Denne handel står angiveligt for parrets årlige indtjening på omkring 105 mio. dollars.

4: Trey Parker & Matt Stone – 160 mio. dollars (1.11 mia. kr.)

Foto: Shutterstock

Duo’en bag hit-serien ‘South Park’ har haft et særdeles godt år. Store rettighedsaftaler med både Paramount og HBO Max har ført til den helt store payday. Samtidigt med succesen fra South Park, tjener de også godt på deres kæmpe musikal-komedie-hit ‘The Book of Mormons’, der via deres sorte og kreative humor laver et satirisk take på mormonkirken.

3: Tyler Perry – 175 mio. dollars (1.21 mia. kr.)

Foto: Shutterstock

Multitalentet Tyler Perry har igen haft et fantastisk år. Den kreative altmuligmand, har været utrolig produktiv i år. Igen i år. Som både skuespiller, instruktør, manuskriptforfatter og producer har han haft hænderne i to film og ni tv-serier. Samtidig ejer han stadig rettighederne til et kæmpe katalog af tidligere hit-serier. Alt det lagt sammen gør også, at Tyler Perry er den eneste, der er dollar milliardær blandt dem på listen i år.

2: Sting – 210 mio. dollars (1.46 mia. kr.)

Foto: Shutterstock

Den tidligere The Police frontfigur og meget succesfulde solo-artist Sting har for alvor scoret kassen i år. Sting, der hedder Gordon Matthew Thomas Sumner på kørekortet, har nemlig solgt hele sit musikkatalog som solo-artist samt musikkataloget fra ‘The Police til selskabet Universal Music Group i februar 2022. Det resulterede i en indtjening på 300 mio. dollars før skat. Den store pris for musikkataloget gør nu, at Universal Music Group tjener royalties hver gang du sætter ‘Roxanne’ eller ‘Englishman in New York’ på, så mon ikke begge parter er fint tilfredse med handlen.

1: Genesis – 230 mio. dollars (1.59 mia. kr.)

Foto: Shutterstock

I samme stil som Sting og The Police har Genesis med frontmanden Phil Collins også haft et yderst indbringende år, på grund af salget af deres musikkatalog. Det var Concord Music Group, der købte kataloget i september, også for 300 mio. dollars før skat og diverse afgifter. Grunden til, at Phil Collins og gruppen alligevel lige overgår Sting og The Police i 2022 kommer af, at de også var på turné og havde nogle flere måneder til at få indtjening på royalties og streaming-afspilninger. Mon ikke den 72-årige frontmand Phil Collins nu har tjent nok til ikke at skulle bekymre sig om penge resten af sine dage.

Find mere om
Footer graphics