Foto: Shutterstock

Her er klicheerne, vi ikke gider se på Instagram mere

På de sociale medier tror alle, at de er influencere og content producers. Men stop nu med at gentage hinanden i det uendelige. Her kommer listen over de ting, vi ikke gider se mere, men som vi selvfølgelig også selv er skyldige i.

1. Folk, der knipser over noget svært

Du går fra træningsbukser til balkjole – med et knips. Du går fra byggerod til nyt køkken (som håndværkere har lavet for dig) – med et knips

Hvorfor lade som om, at det var nemt og klippe frem til slutresultatet? Det samme med madopskrifter – vi ved jo godt, at det ikke er nemt at bage en fransk citrontærte med marengs, så hvorfor knipse-prale?

2. Folk, der spiser

‘Tell don’t show’ – på internettet er reglerne altid omvendt proportionelle med det, du har lært i dansk stil. For det er ikke lækkert at se andre mennesker spise.

3. Alt med kollagenpulver

Ingen ved, hvad vi skal med det og hvorfor, men det er tydeligt, at utroligt mange kvinder på Instagram bliver betalt for at sige, at kollagenpulver er the shit. Nu har vi så hørt det nok, tak.

4. Æstetisk arrangeret livsstil

Et hjørne af Weekendavisen, en smuk kaffekop, en kanelsnurre på en porcelænstallerken, sollys i sildebensparket-stuen, et henkastet uldtæppe, en knaldrød stol midt i et beige hjem… Så har vi vist også set det, du er intellektuel, god smag – på den forudsigelige måde.

5. Flyvemaskine-vinge & skyer

Ingen andre end dig selv er imponerede over, at du flyver. Det eneste, vi tænker, er, at du er et CO2-svin, der tager dårlige iPhone-billeder.

6. Meningsløse photo-dumps

At man lægger 10 tilfældige billeder på Insta og giver det caption ’monday’ eller ingenting, altså, hvad skal vi med det?

7. Grimme DYI-ting

Som at lime pyntelister på et gyseligt IKEA-skab og så dele det med en stolthed, som var der tale om en egetræs-snedker-løsning fra en fagmand.

8. Spritz i solnedgang

Kliché-politiet kommer efter dig og din kærestetur til Rom.

9. Outfit of the day-tjek

Som i øvrigt ofte foregår ude i offentligheden blandt en masse mennesker, hvilket i sig selv er en god nok grund til, hvorfor man skal stoppe med det. Men den helt store grund er, at ingen går op i, hvad du går rundt i, så nu er garderoben kun for dig, kun for dig.

10. Min beauty-routine

Igen afsmitning fra kendisser og influencere, men du behøver ikke dele dit triste badeværelse og din tarvelige BB-creme med omverdenen. For du er ikke Billie Eilish. Heller ikke med din nye creme.

11. Boomerang-skåle

Caption “vino med pigerne” – boomerangs er altså lidt boomer-agtigt.

12. Gennempulede turist-klichéer

Det er utroligt kedeligt at glo på Eiffel-tårnet, bare ben i en liggestol i Thailand eller Boy-skulpturen på Aros. Vi har set det, og vi har selv været der 100 år før dig og delt vores egne billeder for 10 år siden. Find et originalt twist på Paris, eller lad være med at dele.

13. Avocado

… i en bowl. Ikke mere nu. Og heller ikke din triste ramen, tak.

14. Koncert-stories

Altid dårlig lyd og dårligt billede. Det er forstyrrende for de andre koncertgæster. Og ingen får noget ud af din over-zoomede amatørvideo, andre end dig, der får demonstreret, at du er ude og blive luftet og være kulturella.

15. Børn, der har mad i hovedet

Det er fucking ulækkert. Selv Dua Lipa ville være grim med leverpostej i ansigtet.

Find mere om
Footer graphics