Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Heartbeats anbefaler: Søren Huss, finsk quiz og en rygepause

Vi pepper dit insta-feed, musikquiz og playliste op i denne uge.

Melankoliens mester

Torsdag d. 4. april spillede Søren Huss sit nye album ”Vi fik mere end vi kom for” for første gang. Det fandt sted på spillestedet ’Portalen’ i Greve, og jeg var til stede. Albummet består af 10 sange og varer hele 48 minutter. Man finder altså ikke den typiske popbasker på to et halvt minut, som nøje er tilrettelagt streamingtjenesterne. Til gengæld finder man så meget andet.

Søren Huss er en mester i at frembringe melankoli i sin musik, og hans udtryksfulde stemme giver kun teksterne endnu mere dybde. Som når han synger om sin datter på nummeret ’For Et Øjeblik Siden’, der på et øjeblik er blevet en ung kvinde. Hun gik fra at lege i baggården med ar på knæene og glimt i øjet til at tage en pille mod lidt tømmermænd og rette på sin næsering. Billederne står klart på nethinden, når Søren Huss beskriver dem. Der er også plads til det muntre i Søren Huss’ ellers mørke univers. Dette opleves i nummeret, han selv beskriver som sin ’Dancing Queen’. Hans take på en glad popsang hedder ”Lyden Af Os Under Ét Tag” og har et fængende omkvæd, jeg har taget mig selv i at nynne hele weekenden. Du kan opleve ham i løbet af foråret, når han turnerer rundt i landet med sin nye plade.

/Asger Lorenzen

Finsk røvballe-quiz

Musikquizzen er en klassisk party-starter eller rystesammen-aktivitet til alt fra nytårsaftener, introture og personalefester. Hvis du synes, den er blevet lidt for klassisk, måske endda kedelig, så kan du med forventelig stor succes spiffe den op med en finsk cover-version. Det finske band Eläkeläiset har lavet covers af tidernes største rock- og popsange. Det vidunderlige twist er, at de har oversat alt fra Kylie Minogue til AC/DC til finsk, og de finske lyrics er tilsat en gedigen omgang øltelts-instrumenter. Eläkeläiset er nemlig et såkaldt humppa-band, og den stilart kan bedst beskrives som en krydsning mellem polka og Rollo og King. Det kan i nogle tilfælde være ret svært at gætte sangene, men jeg kan bare sige, at jeg græd af grin, da jeg blev introduceret til listen ‘Music Quiz Finish Covers’. Enjoy.

/Louise Elly Meyer

Rygepause

De kalder sig Danmarks fælles rygepause, og selvom man ikke er ryger, kan man med fordel godt snige sig med ud i baggården med den lille satire-gruppe, Rygepausen, som huserer inde på Instagram. De laver små sketches, som ofte falder ind i den nådesløse kategori ‘sort humor’. Dog tager de altid udgangspunkt i to personer, som af forskellige årsager spenderer en rygepause sammen. To kirurger for eksempel, som diskuterer om de må lave gas med hinanden under en operation, eller to Joe & the Juice-ansatte, som taler forbi hinanden, fordi den ene har storhedsvanvid. Der er også en god sketch om en date mellem to mænd, som er noget af det mest akavede, jeg nogensinde har set. De er virkelig gode til at ramme karikaturerne lige i røven, så man sidder med fornemmelsen af at have mødt typerne før, og det er som bekendt et sjældent talent indenfor den danske comedy. De lægger jævnligt nye klip ud, så gå ind og følg, og få lidt griner på, når dine venner er ude for at nyde en karbolstang.

/Thomas Balslev

Footer graphics