Foto: Mens vi strikker.

Heartbeats anbefaler podcasts: Ditte Hansens farmor i ‘Mens vi strikker’ giver dig livsmodet tilbage

I denne uge anbefaler vi en podcast om at strikke – og det kan godt betale sig at lytte med, selvom du aldrig har haft garn i hænderne.

Når sagens natur er, at jeg ikke strikker, er det ikke så mærkeligt, at jeg aldrig har lyttet til podcasten ‘Mens vi strikker’. Men forleden satte min veninde det nyeste afsnit på, som jeg tror både kan hooke mig og andre nylyttere. Der var nemlig en helt speciel gæst med i programmet.

I ‘Mens vi strikker’ deler de livlige værter Trine Gadeberg, Christiane Gjellerup Koch og Ditte Hansen (alle skuespillere) deres glæde for strik i et kreativt fællesskab, når de én gang om ugen mødes i Trine Gadebergs ‘strikkeskur’. Men de taler også om alle mulige andre emner som snaps, sex og arveproblemer. Vibe: Du er fluen på væggen i en strikkeklub.

Programmet har også en fast brevkasse, hvor strikkerelaterede spørgsmål besvares af ‘Ulla fra Fyn’, som Trine Gadeberg vistnok engang mødte i en Facebook-gruppe for strikkere. En levende legende med en lige så levende fynbodialekt og en skøn udtale af ordet ‘digestive’. Det lyder herligt i høretelefonerne.

Farmor Maja er trækplaster

Men det, der særligt satte krogen i mig i det nyeste afsnit af ‘Mens vi strikker’, var det særlige indslag, hvor Ditte Hansen interviewer sin 97-årige farmor Maja, der har lært hende at strikke to gange, fordi hun efter farmorens udsagn ikke kunne huske det (til Ditte Hansens forsvar var der cirka 45 år imellem de to gange).

Ih, hvor er Ditte Hansen heldig at have en 97-årig farmor, der er så frisk, sjov og livsglad. Det er skønt at lytte til deres umiddelbare samtale om historiens gang, liv, død, kærlighed, familie, Bailey’s – og strik. Ditte Hansen indvier kyndigt lytteren, så det aldrig bliver for internt, og farmor Majas stemme er ASMR for sjælen, der kun kan efterlade dig i godt humør.

Selv hvis du ikke er en strikker, vil jeg varmt anbefale afsnittet for dette lune interview, som er episode 5, sæson 6 af ‘Mens vi strikker’. Men jeg kan ikke garantere, at du vil stoppe ved dette afsnit.

Footer graphics