Heartbeats anbefaler: Britney, dokumentar om e-cigaretter og film om dansk hygge

Hvad skal du se, høre og læse lige nu? Heartbeats har som altid en håndfuld skarpe kulturanbefalinger klar til din uge.

Britney Spears har fået sin egen stemme

I 13 år var Britney Spears under sin fars værgemål. 13 år, hvor hun ikke måtte bestemme over sit eget liv. Hun måtte ikke drikke kaffe, hun måtte ikke fjerne sin spiral for at få et barn, hun måtte stort set ingenting uden sin fars tilladelse. Hendes liv har da også været fyldt med såkaldte skandaler og rygter. Mange husker sikkert, da hun barberede alt sit hår af, som dengang blev set som et mentalt sammenbrud. I 2021 fik hun sit liv tilbage, og nu har hun udgivet bogen ’Min egen stemme’. En selvbiografisk fortælling, hvor hun for første gang udtaler sig om alle de ting, vi alle sammen har hørt om, men aldrig fået hendes version af. Blandt andet de 13 år som umyndig, men også forholdet til Justin Timberlake. Bogen udkom i tirsdags, og har allerede fået en masse reaktioner. Noget tyder på, at det ikke bare er en vild historie, men også at Britney har fået nok. Selv har Britney sagt om bogen: ”Min historie. På mine betingelser. Endelig. Er du klar?”

Planlagt hygge

Der findes ikke noget mere dansk end hygge, siges det, men der findes heller ikke noget mere dansk end forceret hygge. Det er der nu lavet en film om, som meget oplagt hedder ’Hygge’. Egentlig er filmen baseret på den italienske film ’Perfect Strangers’, der er genindspillet så mange gange på forskellige sprog, at det er en af de mest genindspillede film i verdenen. Det ændrer dog ikke på denne films kommentar på den danske hygge.
En gruppe venner samles til en ”hyggelig” aften, men hvis vi skal tro traileren virker selskabet en anelse anspændt allerede ved ankomst. Anspændtheden bliver dog ikke mindre, da selskabet beslutter sig for at lege en leg, hvor alle skal lægge deres telefon frem og dele alle sms’er og opkald, der tikker ind.

Se den i biffen nu.

Big vape

I USA er et af de største sundhedsudfordringer rygning. Derfor fandt to kloge hoveder på en løsning, som skulle give samme følelse af at ryge uden alle de skadelige stoffer fra cigaretter. Det blev til e-cigaretten Juul. Det blev selvfølgelig et kæmpe hit og solgte for milliarder, primært hos teenagere, der aldrig havde rørt en cigaret. Med diverse influencerkampagner og promovering af forskellige frugtsmage fik et velsmurt marketingsteam det til at være produktet, man bare måtte have, hvis man skulle være en af de seje. Det viste sig dog, at e-cigaretten indeholdt lige så meget nikotin som en hel pakke cigaretter og var præcis lige så skadelig. Det er der nu kommet dokumentarserien ’Big Vape: The Rise and Fall of Juul’ ud af.

Find mere om
Footer graphics