Tivoli

Tivoli vil have bypark på Vesterbrogade og højhus midt i forlystelseshaven

Forlystelsesparken Tivoli har netop løftet to nye spændende projekter, der vil ændre det københavnske bybillede.

På et pressemøde i dag har Tivoli netop løftet sløret for to nye projekter, der får afgørende betydning for det københavnske bybillede. Planen er nemlig, at Vesterbrogade ved Tivolis hovedindgang skal forvandles til en bypark, skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Sammen med københavnske borgmestre ønsker Tivoli, at den flersporede vej mellem Axelborg og Vesterbrogade bliver omdannet til en bilfri bypark. Her skal naturen flettes ind i byrummet, og asfalten skal erstattes af træer, græs og planter. Der skal være være spisesteder, borde og bænke i byparken, samtidigt med at der er plads til både cyklister og fodgængere på de meterbrede fortove.

Tivoli
Foto: Tivoli

Men det er ikke det hele. Tivoli har også annonceret et nyt stort byggeprojekt i forlystelsesparken. Det er stjernearkitekten Bjarke Ingels, der har tegnet en bygning til Tivoli-haven. Den skal bygges sammen med det eksisterende H.C. Andersen-slot. Bygningen bliver 70 meter høj med 18 etager. Her er planen, at den nye del af H.C. Andersen-hotellet skal huse hotel, restaurant, konferencefaciliteter og lejligheder.

De endelige tegninger ligger ikke klar på nuværende tidspunkt, men selve finansieringen og den overordnede arkitektur er på plads.

Foto: Tivoli

Find mere om
Footer graphics