red hot chili pipers
Pr-foto

Morgenbeats: Er sønderjyder bare musikalske masochister hele bundet, eller hvad fanden sker der?

Hver uge samler Heartbeats’ redaktion op på den forrige uges begivenheder og tipper til den kommende. Velkommen til.

1. At Focke det op

Tillad os at forfalde til en politisk plathed: Det ligger ligesom bare i navnet, at vi nok ikke kan forvente os nogen ny alternativ guldalder (“Avavdvavdejrkdlavsj, men det er jo crazy, det her”) med Josephine Fock ved roret af liste Å. Man kan hurtigt græde en spandfuld grønt snot over, at mellemvejsdiplomaten vandt over den ellers så krigerisk klarsynede Theresa Scavenius i allersidste heat. Hun er jo dansk politiks svar på Jeanne d’Arc, den kvinde. Og vi vil se blod og guns blazing på Christiansborg!

2. Glamping for saltgrise

Okay, det kan godt være, det var lidt overilet at hive den politiske galde op af sækken sådan helt fra morgenstunden. Nu bliver det til gengæld lidt mere zensorisk, det hele. Har du hørt om glamping? En blanding af glamour og camping altså, som gør hele oplevelsen af at holde ferie i det fri lidt mere nice. I Bolivia har man fattet det. Midt på verdens største saltslette, Salar de Uyuni, kan man glampere i luksuriøse teltkupler, mens sindet langsomt lutres af de panoramiske vidders skønhed. Ah, salt så langt øjet rækker.

3. Funk og rock og sækkepiber

Ovre i Sønderjylland ligger Tønder, og der har de en festival, som siden 1974 har gjort sit for at fylde en festivalplakat med folkemusikere, ingen under tres nogensinde har hørt om. Og hvis ikke de sølvhjelmede armbåndsentusiaster husker læsebrillen i år, kunne de nemt foranlediges til at tro, at festivalen virkelig havde gjort et scoop. Red Hot Chili Pipers er nemlig på programmet. Og ja, de er i kilt hele bundtet, hvilket efter sigende skabte en gevaldig fest, da de spillede på Open Air i Tønder i 2017. Er sønderjyder bare musikalske masochister hele bundet, eller hvad fanden sker der?

4. Lad det ske

Det har varet så længe, at det faktisk ikke engang er sjovt længere. Tame Impala udgav deres sidste (og geniale) album ‘Currents’ for fem år siden, og det har føltes som en dårlig joke at være nødsaget til at synge med på ‘Let it happen’ i alle disse år. Nu lander opfølgeren fra mastermind Kevin Parker på fredag, og det glæder vi os ræddi meget til. Indtil da kan man bruge et par minutter på dette interview med hr. Parker. Eller bare se billederne.

5. Googlekunst

I sidste uge havde en tysk kunstner ved navn Simon Weckert en rigtig lol dag på kontoret. Han havde besluttet sig for at drille de store drenge inde på Google ved at fylde sin trækvogn med 99 iPhones og tulle omkring i Berlins gader. Dermed lavede han virtuelle trafikpropper, og byens bilister risikerede altså at blive guidet den gale vej. Er det i virkeligheden kunstnere, der står bag alle de gange, hvor ens telefon har fucket første feriedag fuldstændig op med ordene ‘beregner ny rute’? Det er ikke sjovt, Simon. Den slags koster parforhold.

6. Pikansjosagtig pessimisme

Det vrimler ærligt talt med blæret litteratur for tiden, og Johan Davidsens nye roman ‘Selvmordstanker kan ikke betale sig’ er noget af det. Der er ikke mange punktummer, men misantropi og ramsaltede sprogblomster i rigt mål i denne københavnske fortælling om Daniel, der er et sted i tyverne og langsomt læner sig ind i voksenlivet med en pikansjosagtig pessimisme, der undertiden er præcis så lakonisk som franske Houellebecq. Hør engang her: “Det kan sagtens være, at folk går så meget op i mad, fordi det er det eneste, der holder dem fra at begå selvmord.” Det’ sjov.

7. Elskværdig sort sadcom

Det er altså ærgerligt, at Jim Carreys comeback i serieland røg under radaren for mange i 2018. For ‘Kidding’ var et kulsort og yderst elskværdigt gensyn med Hollywoods bedste gummiansigt, og så var det så sørgeligt, at det næsten var til at grine af. Nu vender serien tilbage med sæson 2, der starter, hvor den første slutter: Den sorgramte børne-tv-vært mr. Pickles er taget af skærmen og må finde en måde forsat at kommunikere til sine mange fans, der stadig sidder ude i børneværelserne og har brug for hans livsråd.

https://www.youtube.com/watch?v=2IRkE0Q9aOo&feature=youtu.be
Find mere om
Footer graphics