På en råkold februar kan det virke som en fjern fremtid, men til foråret skulle Vesterbro Torv gerne være fyldt med liv og glade restaurantgæster, der sidder og drikker hvidvin og spiser pasta.
I hvert fald hvis det står til restauratør og kok Mikkel Egelund (fra Pastis), der netop har åbnet Resto Bar på Vesterbrogade 51 sammen med sin mangeårige kollega og ven, kokken Morten Kaltoft (fra Osteria 16).
Resto Bar åbnede 1. februar og er en såkaldt italiensk bistro med hovedvægt på det italienske køkken. Det betyder, at der er pasta og risotto på menuen, men også svinesteg, fisk og beurre blanc. Faktisk var sidstnævne det allerførste, makkerparret blev enige om på menuen.
“Menuen er sat italiensk op med antipasti, primi og secondi, men det er med nogle grundsaucer fra det franske køkken. Vi er ikke bange for at lave beurre blanc eller en dejlig rødvinssauce til vores stegte duer,” siger Mikkel Egelund.
Restauranten vil have åbent både til frokost og aften, ligesom man kender det fra bistroen Pastis, fordi det er med til at skabe liv. Og dét er udover maden det vigtigste på Resto Bar.
“Det skal være et sted, man vil bruge, både når man skal holde 30 års med alle gutterne, men også et sted, man vil gå ned alene søndag aften og nappe en pasta og et glas vin, og så er man ude igen 35 minutter efter,” siger Mikkel Egelund.
“Vi har jo en plads med 100 stole og et springvand lige udenfor, så vi vil gerne skabe en god stemning og en bistrokultur, hvor man hænger ud til øl og snacks om eftermiddagen, og så pumper vi den lidt mere op til restauranten om aftenen.”
In your face
Når man træder ind på Resto Bar vil man møde en bardisk fyldt med marinerede grøntsager og måske en stor svinekam, der bliver grillet på baren. Med andre ord et “in your face-køkken” og den restaurant, ejerne selv ville drømme om at finde nede af en sidegade, når de er ude at rejse.
Prisniveauet ligger i den billigere ende med risotto og pappardelle med kanin til 135 kr. – og en fuld set menu til 450 kr.
“Vi skal lave mad med substans. Vores vitello tonnato laver vi med kalvetunge i stedet for kalveklumb, fordi vi gerne vil lave nogle klassikere, men på vores egen måde,” siger Mikkel Egelund og slår fast:
“Det er ikke Instagram-mad, det her. Det er rigtig mad, og det er lavet, fordi det skal smage godt.”
Vinkortet består af en miks af natur- og konventionelle vine og er som det eneste delt op mellem franske og italienske vine, så det er nemt at navigere i for gæsterne.
Resto Bar, Vesterbrogade 51, København V.