Tagliatelle alla Bolognese på Boutique Emilia. Foto: PR

Her er de 10 bedste pasta-restauranter i København lige nu

Spisen, der svarer til at give sig selv et hjertevarmt kram, er lige nu på alles læber. Bogstavelig talt. Heartbeats står klar til at guide dig til de bedste restauranter, der tilbyder de kærlige kulhydrater.

1. Mangia 

”Du går ind og sætter dig i baren på Bagerstræde, og så bestiller du deres pasta med smør. Efter første bid bliver du så lykkelig, at du bestiller en ekstra lige på stedet. Det er som at spise engle og bade i himlen.” 

Sådan blev der sagt her på redaktionen, da Mangias navn poppede op i forbindelse med udformningen af denne pastaguide. Retten, der henvises til, er ’Plin al burro e timo’, der på dansk betyder ”fyldt pasta med kalv og frilandgris i sauce af smør og timian”. Nogle kalder det pastakunst, andre kalder det bare fuldstændig overdådigt comfort food, der kan varme selv den koldeste sjæl. 

Tilbage er der bare at sige: Carb(e) Diem! 

Bagerstræde 9, 1617 København K

2. Fabro

Fabro i Borgergade er en af de restauranter, der for alvor har fået den store pastainteresse at mærke i løbet af det seneste år. Det er intimt, det er hipt, og der er tilpas meget fart på de hurtige gutter i køkkenet. Selvom restauranten består af bare ét enkelt lille lokale, så tilbyder de også udeservering med plads til, at man kan sidde og sippe et glas italiensk vin i selskab med solens stråler. 

Da Fabro udelukkende kører med drop-inn bestillinger, betyder det også, at du næppe kan undgå at stå i kø på grund af den store efterspørgsel. Så væbn dig med tålmodighed, før du begiver dig mod Københavns Little Italy vel vidende, at alle gode pastaretter kommer til dem, som venter. 

Borgergade 134, 1300 København K

Foto: Fabro

3. Pasta Mania

Hos Pasta Mania i Elmegade på Nørrebro kan du få smagen af kærlighed i form af deres rigatoni. Pastaretten, der består af braiseret oksekød, møre gulerødder og en trøffelsovs, giver selv den største pastaskeptiker lyst til at booke en tur til Eataly for at spise sig gennem støvlelandet. 

Udover deres rigatoni, så er menukortet på Pasta Mania spækket med stort set alle slags pasta, du kan komme i tanke om. Der er alt lige fra linguine og lasagne til tagliatelle og tortellini. Derudover tilbyder de også både glutenfri og vegansk pasta. Der er altså bogstavelig talt noget for enhver smag. 

Elmegade 6, 2200 København N

4. Bar Pasta

Selvom menukortet på Bar Pasta ikke syner af meget, så afspejler manglen af muligheder ikke selve kvaliteten på retterne. Jo færre, jo bedre – og i dette tilfælde også lig med jo højere kvalitet. Til gengæld tilbyder Bar Pasta også fem retter til deling af hele bordet inklusiv antipasti, så der er mulighed for at smage på lidt forskelligt. 

Du kan finde Bar Pasta hele to steder på Nørrebro, men hvis du virkelig skal imponere en hot date, så kan du i stedet købe deres pastakit, der giver dig alle ingredienserne og redskaberne til at brillere hjemme i køkkenet. 

Vedbækgade 13, 2200 København N og Griffenfeldsgade 17, 2200 København N 

5. Osteria 16 

Siden Osteria 16s datterrestaurant på Vester Farimagsgade, Spaghetteria, lukkede, må besøget nu omdirigeres til restauranterne i enten Ravnsborggade, Haderslevgade eller på Sønder Boulevard. 

Osteria 16 er bedst, når de tager pastakunsten til nye højder ved at akkompagnere den med alt godt fra havet. Især deres pastaretter med muslinger ville have fået selveste Pavarotti til at gå en oktav op. 

Ravnsborggade 14B, 2200 København N, Haderslevgade 16, 1671 København V og Sønderboulevard 54, 1720 København V

Foto: Osteria 16

6. Hos Fischer 

Restaurant Hos Fischer har eksisteret i over 15 år og er særlig kendt af cacio e pepe-fanatikere som et sted, de kan gå hen og få deres fix. Selvom retterne prismæssigt ligger i den dyrere ende, så bliver der altså ikke gået på kompromis med hverken italiensk håndværk eller smag. Det er klassisk, og det er godt! 

Victor Borges Plads 12, 2100 København Ø

Foto: Andreas Wiking

7. Italo Disco

På Vesterbro serverer Italo Disco ifølge dem selv mad, ”som mama ville lave den”. Selvom den ærkeitalienske restaurant er berømt og berygtet for meget mere end bare deres pasta, så kan du på ugens sidste dag sætte dig til rette og bestille ’Søndagspasta’ for bare 200 kroner – og det er altså inklusiv et glas vin. Lad det blive søndag, NU!

Oehlenschlægergade 5, 1663 København V

8. Undici 

Hvis du googler Undici, fremgår det af anmeldelserne, at det lille Christianshavnerplacerede trattoria med den store terrasse ud til kanalen trækker tråde til at sidde langs kanalen i Venedig. Man skal dog lidt længere nordpå i Italien, hvad angår menukortet. De specialiserer sig nemlig i piemontesiske specialiteter og har af samme grund et vinkort på hele ti sider. 

Uanset hvilken vin, du vælger, så er anbefalingen at parre den med en af deres pastaretter. Du kan blandt andet sætte tænderne i en portion casarecce med anderagout eller rigatoni med tomat, aubergine og ricotta. 

Wilders Plads 11, 1413 København K

9. Jazzed on Grains 

I foråret 2022 åbnede Jazzed on Grains på Rådmandsgade på Nørrebro, og konceptet er enkelt: Ny uge er lig med ny pastaret, ovenikøbet med en topping der matcher den specifikke kornsort, som pastaen er lavet på. Egentlig er ’Jazzed’, som biksen kaldes i daglig tale, mere en pastabutik end en decideret restaurant, hvor du kan svinge forbi i dagtimerne og købe en pose pasta lavet på gamle danske kornsorter som emmer, uhre og petkus. Men de serverer altså også dagens pastaret til 80 kroner. 

Det særlige ved den lille pastabiks er, at de laver og serverer pastatypen kaldet ’cascatelli’, som magasinet Time kårede som en af 2021 bedste opfindelser. Det, der gør pastatypen særlig, er, at den har evnen til at holde på sovsen samtidig med, at den giver en ”dynamisk” spiseoplevelse. Hvad siger du så?!

Rådmandsgade 34, København N

Foto: Jazzed on Grains

10. Boutique Emilia

I 2022 åbnede et italiensk kærestepar fra Bologna restauranten Boutique Emilia i en lille kælder på Frederiksholms Kanal. De laver traditionelle hjemstavnsretter efter deres bedstemors opskrift, og det betyder, at der er klassisk (og killer) tagliatelle alla bolognese, ravioli og tortellini på menuen.

Alt deres pasta er håndlavet på stedet, og niveauet er ganske enkelt i en liga for sig selv. Det her er overjordisk godt. Kort efter åbningen blev restauranten overrendt af gæster, fordi rygtet gik, at deres bolognese var en sensation. Efterspørgslen er stadig massiv, så man kan ikke bare droppe ind en tirsdag aften. Book i god tid, og fortryd intet.

Frederiksholms Kanal 4, 1220 Kobenhavn K

Foto: PR
Find mere om
Footer graphics