Foto: Rita Kuhlmann

Diêm Camille om sit kulturforbrug: “Den filmkarakter jeg minder mest om er Harry Potter”

Dansk-ivorianske Diêm Camille har taget seerne på sengen med sin ærlige afrodanske serie ‘Bad Bitch’. Her fortæller hun om at læse stoisk filosofi, at elske Beyoncé og at føle sig som Harry Potter.

Det mest ordinære jeg har gjort i løbet af ugen …

… er at tælle mine kvitteringer sammen til min revisor. Det lyder umiddelbart sindssygt kedeligt, men man kan lige klare mosten med et godt glas vin.

Den seneste bog, jeg har læst …

… er ‘Om livets korthed. Om vrede. Om mildhed. Om sindsro’ af den stoiske filosof Seneca. Jeg læste den i forbindelse med en rolle. Det, jeg fandt spændende ved bogen, var, at han snakker om, hvordan vi mennesker ødsler vores tid væk, at vi skubber ting og drømme foran os – “om ti år gør jeg det her”, men du ved ikke, om du er i live der. Man bliver nødt til at gøre tingene nu og ikke sætte tingene på standby, indtil timingen er der. Timingen er nu!

Jeg blev skuespiller, fordi …

… jeg gerne ville udforske mig selv og mennesker. Jeg synes mennesker er sindssygt interessante og overvejede også på et tidspunkt at blive psykolog for at undersøge og hjælpe mennesker, for bare det at kigge på mennesker i toget, på en bænk eller på strøget er vildt spændende. Nogle gange er det svært for mig at finde ind til mine egne følelser, men det er meget nemmere som skuespiller at lokalisere min karakters følelser.

Den kunstner, jeg har dyrket mest i mit liv …

… er helt klart Beyoncé. Jeg er vokset op med Destiny’s Child som så mange andre. Kelly var faktisk min yndling, fordi jeg syntes hun mindede lidt om mig kropsmæssigt. Jeg heller ikke rigtigt havde nogen bryster, og så var hun mørkere i huden – og så smuk. Men Beyoncé har jeg generelt dyrket mest, både på grund af hendes super opløftende bad bitch-agtige, men samtidigt sårbare musik, og fordi jeg er så fascineret af hendes to personligheder: den introverte Beyoncé og den ekstroverte Sasha Fierce, som bare er super extra på scenen. Der er noget spændende i at have to sider af sig selv, som jeg også selv føler, at jeg har. Folk tror umiddelbart ikke, jeg er introvert, fordi jeg kan virke lidt extra foran andre, but girl, jeg vil allerhelst bare ligge og spise lakrids, drikke nisseøl og se “Harry Potter” aaall by my seeelf.

Min favoritavis …

… er Politiken, men online. Derfor blev jeg også ekstra glad, da de anmeldte ‘Bad Bitch’ så smukt. De forstod den, og det føltes så dejligt, at det medie, man kan lide at læse, også synes det, man har lavet, er nice. Jeg elsker deres kultursektion, fordi den er divers og er god til at afspejle samfundet, og det er jo det, medierne og kunsten skal.

En app, der gør mit liv bedre …

… er Rejseplanen. Jeg kan simpelthen ikke være den foruden. Jeg bruger Rejseplanen flere gange om dagen, også selvom jeg godt kender min umiddelbare rute. Jeg tjekker alligevel for ikke at komme for sent til ting, også fordi jeg har super dårlig stedsans.

Diêm Camille

30 år. Født i Elfenbenskysten, opvokset i blandt andet Aarhus og Silkeborg.  

Skuespiller og manuskriptforfatter. Uddannet fra Copenhagen Business School, men begyndte at udleve sin livslange skuespillerdrøm i 2016.

Lige nu aktuel i filmen ‘Ønskebarn’ og i DR-miniserien ‘Bad Bitch’, som hun også selv er idékvinden bag. Derudover instruerer Diêm Camille for tiden en kortfilm og arbejder som skuespiller på en britisk serie.

Tre ting, der fylder i min Instagram-algoritme …

… er teknisk filmnørderi som for eksempel visual effects, som jeg er vildt interesseret i, og afrikansk kunst, som jeg følger mange sider med og har interesse for, fordi det er så fedt at se black people blive portrætteret i kunsten. Og så er der også altid noget med skuespillere i nye projekter og af en eller anden grund Zendaya, som er mega nice.

Den filmkarakter, jeg har følt mest samhørighed med …

… er Harry Potter. Jeg er vokset op med bøgerne og filmene, som jeg så med min bonusmor, og jeg tror, at grunden til, jeg kan relatere så meget til ham, selvom han er en lille, hvid, adopteret dreng, er, at han bliver plukket fra en almindelig verden og sat ind i et magisk univers, hvor han lige pludselig skal lære en masse ting, han ikke troede eksisterede. Han skal lære koderne, menneskene, magien, og det var lidt det, jeg følte, da jeg kom til Danmark fra Elfenbenskysten som femårig. Jeg blev slæbt med et sted, der var så anderledes med kulturen, vejret, menneskene, humoren, koderne. Jeg følte nærmest jeg skulle lære en helt ny planet at kende.

Det bedste måltid, jeg har fået i København …

… var på Llama, hvor jeg lige har været til champagnefest. Maden tog mig tilbage til Mexico, hvor jeg var i sommer. Tostados og ceviche med ananas. Elsker! Det var virkelig raffineret, kærlig og kreativ mad. Min tunge var meget glad.

Hvis jeg skulle bo i en anden by …

… skulle det nok være Paris. Jeg har familie i Paris, og jeg elsker den parisiske arkitektur og er vanvittigt vild med fransk mad. Deux baguettes, s’il vous plaît! Og croissanter … Jeg fucking elsker croissanter. Posen skal helst være gennemblødt af smør, før jeg når ud af bageren, så er det perfection. Jeg har det altid godt, når jeg er i Paris.

Få ting er som undervurderet som …

… integritet. Jeg synes, vi skal blive bedre til at sætte vores værdier og selvrespekt højere. Man skal ikke være bange for at blive kaldt egoist, men gøre det, fordi livet er så kort – så hvad er det, der gør dig glad? Hvis du tager valg ud fra, hvad der gør dig glad, så er din integritet intakt – så længe du selvfølgelig ikke skader andre eller dig selv. I filmbranchen kan man komme til at sige ja til nogle ting for selskabets, fællesskabets eller den gode stemnings skyld, eller fordi man ikke vil opfattes som besværlig eller er bange for ikke at få et nyt job. Du skal ikke gå på kompromis med, hvem du er, eller hvad du står for, på grund af et arbejde.

En ting, jeg ville ønske flere kendte til …

… er Elfenbenskysten. Jeg oplever tit, når folk prøver at gætte, hvor jeg er fra, at de ikke ved, hvad jeg snakker om, når jeg siger Elfenbenskysten. Mange har aldrig hørt om landet og ved ikke, hvor det ligger. Vi lærer intet om landet og menneskene, kun om de slavegjorte mennesker fra Guldkysten, som blev fragtet til Vesten, inklusive Danmark. Når jeg siger, at Elfenbenskysten er verdens største kakaoeksportør, tror folk ikke helt på det. Det er også derfor, jeg valgte, at familien i DR-serien ‘Bad Bitch’ skulle være fra Elfenbenskysten, så det kunne blive vist frem. Det ville skabe et mere horisontalt menneskesyn, hvis vi kendte mere til forskellige kulturer og forstår, hvor meget vi ligner hinanden. 

Footer graphics