Legendarisk Roskilde Camp takkede af til kæmpe fest i går: “Det er for fedt, og man vil gerne gøre det ti år mere”

Camp ‘Holdet er Holdet’ holdt deres sidste fest på Roskilde Festival i går. De er klar til at give stafetten videre, siger de. Heartbeats var med.

I 2016 stod en gruppe gutter fra Virum og råbte camp-navne i munden på hinanden, indtil en af dem udbrød ”Holdet er Holdet”.

Siden da har det navn været synonym med en af Roskilde Festivals mest legendariske camps.

Sidste år holdt de den efter sigende største fest i Clean Out Loud med mere end tusind deltagere. I år er de klar til at gentage succesen, men denne gang bliver det den sidste, siger de.

Heartbeats tog en snak med drengene bag ‘Holdet er Holdet’ for at finde ud af hvorfor.

Fra ti til tusind

Hvis man har været på Roskilde Festival i løbet af de seneste seks år, har man nok ikke kunnet undgå at høre ”Holdet er Holdet” blive skrålet ud af en højttaler mindst én gang. Deres mix, som de udgiver hvert år, er nemlig ekstremt populære og er flere år i træk gået viralt på festivalen. Deres første mix fra 2017 har 56.000 afspilninger på SoundCloud, mens deres mix fra 2019 er helt oppe på 283.000 afspilninger.

Det er David Sønnichsen, som står bag mixene og DJ’er også under ‘releasefesten’ i aftes – en fest de holder hvert år for at vise deres nyeste mix, og som er kendt for at tiltrække et hav af mennesker.

”Jeg lavede for sjov et mix tilbage i 2017, og så greb folk det bare. Når man gik gennem festivalpladsen, kunne man høre ”Holdet er Holdet” blive skrålet fra forskellige højttalere. Det var for grineren. Siden da har jeg lavet et nyt mix hvert år til vores releasefest,” fortæller han.

Tilbage i 2017 var der dog ikke mange, der kom til deres fester.

”Til vores første år var der måske ti mennesker, i 2021 var der omkring 100 mennesker, og vi tænkte det bliver ikke vildere. Men det gjorde det, haha. Sidste år var der over tusind mennesker, og politiet var til stede for at holde øje. Det stak helt af.”

Højttaleren har også udviklet sig meget gennem årene i takt med, at flere og flere mennesker stødte til. Fra at have været en trækvogn bestående af to Soundboxes til nu at være et monstrum af en kampvogn på fire hjul udstyret med en DJ-pult.

”Hvert år tænkte vi bare: Det kan godt blive vildere,” fortæller Phillip Bilbo, som sammen med David Sønnichsen har været primus motor på at bygge højttaleren.

Imens har andre stået for SoMe, event og sponsorat-delen. Sponsorgruppen har i år skaffet et samarbejde med Flügel, Sinful og Studentbolaget. Bestillingen fra Sinful lyder på 38.000 kroner og indeholder blandt andet et ‘Kinky bondage sæt’, 50 ‘Metal Butt Plugs’ og 100 ‘Heather Gold Ticker’, som vil blive delt ud i løbet af ugen.

Stafetten gives videre

Efter mange år med uforglemmelige oplevelser på Roskilde Festival er tiden kommet for “Holdet er Holdet” til at give stafetten videre. Gruppen, der består af 22 venner i alderen 24-26 år fra Lyngby/Virum området, har gennem årene skabt en legendarisk camp med episke fester og virale soundtracks. Men med tiden har deres prioriteter ændret sig. 

”Vi er blevet ældre og har ikke den samme tid til at dedikere os til det store arbejde, det kræver at opbygge og vedligeholde campen,” forklarer Phillip Bilbo, og fortsætter:

”Vi har været igennem en utrolig rejse fra at være dem, der danser foran højttaleren, til dem, der står bag DJ-pulten og skaber festen. Nu ser vi frem til en tid, hvor vi kan nyde festivalen mere afslappet med vores venner.”

Gruppen er allerede i gang med at finde nye entusiaster, der kan overtage deres udstyr og videreføre traditionen. 

”Der er et fantastisk community her på Roskilde, så vi er sikre på, at vores ting får et godt nyt hjem,” siger David Sønnichsen. 

Selvom det er vemodigt at tage afsked med denne æra, er de glade for at kunne give muligheden videre til en ny generation. 

”Vi kommer stadig på Roskilde, men det bliver mere stille og rent. Det er tid til, at nye kræfter tager over og skaber deres egne mindeværdige oplevelser,” tilføjer han. 

’Holdet er Holdet’ vil fortsætte med at støtte og muligvis arrangere enkelte events fremover, men deres primære fokus vil være på at nyde festivalen og deres venskaber. 

”Det er lidt vemodigt, for lige nu, når man er på Roskilde, tænker man, at det er for fedt, og man vil gerne gøre det ti år mere. Men til sidst på ugen og når man kommer hjem, er man sådan, fuck, skal vi i gang med det igen? Vi begynder jo allerede forberedelserne i februar,” afslutter Phillip Bilbo.

Det sidste store brag

I går satte regnen Roskilde Festival ud af spil, men det stoppede ikke de gæve festivalgæster fra at troppe op til Holdet er Holdets sidste store fest.

Regnen var væk, og natten begyndte at falde på, da David Sønnichsen tændte op i DJ-pulten. Allerede fem minutter inde i mixet var flere hundrede mennesker stimlet sammen foran campens vogn.

Gratis drinks, der var linet op i meterhøje bunker, blev revet væk på ingen tid. Alt i mens der blev delt vibratore, kondomer og andet sexlegetøj ud til de euforiske deltagere. Festen nåede nye højder, og man kunne næppe gå to skridt uden at støde på nogen, der stolt fremviste deres nye legetøj – eller satte det kreative præg på deres festival-look med klistermærker overalt.

Folk havde dem i panden, på brystvorterne, og nogle over hele kroppen. Holdet er Holdet sørgede i den grad for en værdig afskedfest, og snart var hele pladsen fyldt med omkring 300-400 festglade mennesker, der dansede som aldrig før. Det var ikke samme størrelsesorden som sidste år, men uden tvivl den største fest i Clean out Loud.

Find mere om
Footer graphics